Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη… στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη… στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Το έργο «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη», του Δημήτρη Ποταμίτη, παρουσιάζεται από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «Κάτω απ΄ τη γέφυρα», στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2014 του Δήμου Χαλανδρίου.

Φέτος, τιμώντας τη μνήμη του Δημήτρη Ποταμίτη, το Θέατρο «Κάτω απ΄ τη γέφυρα» ανέβασε στην Παιδική Σκηνή, – με πολύ μεγάλη επιτυχία – το έργο του, «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη».

Το έργο αυτό αποτελεί «σταθμό» στην ιστορία του Παιδικού θεάτρου στη χώρα μας και η μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, θεωρείται «κλασική» στην παιδική δισκογραφία.

Εμείς φροντίσαμε να κάνουμε μία παράσταση που να τιμά τους θεατές μας, που 17 χρόνια τώρα μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Είμαστε σίγουροι ότι η παράστασή μας θα διασκεδάσει και θα ψυχαγωγήσει τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές μας.

Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες του Αριστοφάνη (Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες) που διασκεύασε και ανέβασε το 1978, στο θέατρο Έρευνας .

Ο αγαθός Τρυγαίος, που πάει στον Ουρανό για να ελευθερώσει την Ειρήνη…

Ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολης, που τα βάζει με τους πολεμόχαρους Αχαρνείς…

Ο αγαθός Χρεμύλος που μοιράζει στους δίκαιους τον Πλούτο που βρήκε…

Ο Ευελπίδης και ο Πεισθέτερος, που πάνε να ζήσουν στη χώρα των Πουλιών, εκεί που θριαμβεύει η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία.

Οι στόχοι του Αριστοφάνη είναι κατανοητοί και ξεκάθαροι σε θεατές κάθε ηλικίας και οι ήρωες των έργων του είναι πρόσωπα-σύμβολα και αναγνωρίσιμα για περισσότερα από 2.500 χρόνια τώρα.

Με ευφάνταστα σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και αξιοποιώντας (όσο χρειάζεται) τη μαγεία των πολυμέσων, τα στελέχη του θεάτρου ευελπιστούν η παράστασή τους να διασκεδάσει τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές και να τους ταξιδέψει σε κόσμους τέτοιους – σαν αυτούς που οραματίστηκε ο μεγάλος ποιητής – που η ειρήνη, η ελευθερία η δικαιοσύνη, η παιδεία και η δημοκρατία είναι κατακτήσεις και όχι… ευχές.

Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Χορογραφία: Αρετή Μώκαλη

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχόρα.

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:

  • Κανονικό: 10 ευρώ
  • Προπώληση, φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, συνταξιούχων, οικογενειακό – ομαδικό άνω των 4 ατόμων: 7 ευρώ

Προπώληση:

Βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης», Ανδ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800644

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet