Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Γιορτή συγκεκριμένου κόμματος η ορκωμοσία»
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Γιορτή συγκεκριμένου κόμματος η ορκωμοσία»

Στην τελετή ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφέρεται η ομάδα προβληματισμού Λυκόβρυσης Πεύκη 2020, την οποία χαρακτηρίζει ως γιορτή ενός συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος. Σε ανακοίνωσή της η ομάδα προβληματισμού μιλά για μία τελετή στην οποία άνθρωποι με θεσμικό ρόλο στα νέα δημοτικά δρώμενα ήταν όρθιοι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης, ως φτωχοί συγγενείς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εν αντιθέσει με εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίον ήταν καθισμένοι.

Η ομάδα, επίσης, βάλλεται εναντίον του νέου δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσου Μαυρίδη, καθώς δεν απήντησε σε ευχετήριο μήνυμά της προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τον δήμαρχο, όπως έκαναν οι επικεφαλής των άλλων συνδυασμών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Την περασμένη Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 έγινε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. Κορυφαία στιγμή για τον δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας. Στιγμή χαράς και δικαίωσης όλων όσων μόχθησαν για να καταλάβουν μία από τις προβλεπόμενες θέσεις στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Στιγμή όμως και συνειδητοποίησης της ευθύνης για το αναμενόμενο δημιουργικό έργου όλων για την πόλη μας.

Αμέσως μετά τις εκλογές η ομάδα μας έγραψε πώς πρέπει να πολιτευτεί η νέα δημοτική αρχή απαγγιστρώνοντας τη δράση της από κομματικές εξαρτήσεις και στείρες καθοδηγήσεις σε όσα πρόκειται να δραστηριοποιηθεί. Είχαμε στείλει τις ειλικρινείς μας ευχές προς όλους ευχόμενοι, με κάθε καλή διάθεση, για όλα τα ανωτέρω. Είχαμε επισημάνει επίσης πως οι πολίτες αναμένουν κάτι καινούργιο, κάτι που θα τους πείσει πως κάτι αλλάζει στον Δήμο μας.

Επειδή όμως όπως σοφά λέει ο λαός «Η καλή μέρα απ΄ το πρωί φαίνεται» τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι, είμαστε υποχρεωμένοι, καλοπροαίρετα πάντα, να επισημάνουμε αυτά που οι πολίτες της πόλης μας μάς μετέφεραν, αλλά και μέλη της ομάδας μας διαπίστωσαν.

Η ορκωμοσία ήταν αναμφισβήτητα μία γιορτή! Γιορτή όμως ενός συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, κι αυτό θα το επισημαίναμε για το οποιοδήποτε κόμμα, οι εκπρόσωποι του οποίου πλεόναζαν ως προσκεκλημένοι και ομιλητές, καθισμένοι αναπαυτικά στα βελούδινα καθίσματα του Δημοτικού Θεάτρου και άνθρωποι με θεσμικό ρόλο στα νέα δημοτικά δρώμενα να παρακολουθούν όρθιοι τα τεκταινόμενα ως φτωχοί συγγενείς!!! Επιπρόσθετα η παρουσία σε θέση άκρως προβεβλημένη εξωθεσμικού οικονομικού παράγοντα ο οποίος απολάμβανε τιμές από μερίδα νέων δημοτικών συμβούλων, τη στιγμή που εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων ήσαν όρθιοι και παραγκωνισμένοι, ήταν ολίσθημα και μάλιστα πολύ σοβαρό.

Είναι επίσης άξιο επισήμανσης το οποίο δεν τιμά τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο προσωπικά το γεγονός ότι η ομάδα μας έστειλε εγκαίρως τις ειλικρινείς της ευχές προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τον δήμαρχο προσωπικά και έλαβε από όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών τις ευχαριστίες τους. Ο μόνος που δεν απάντησε ήταν ο κ. δήμαρχος. Φαίνεται πως αισθάνεται τόσο δυνατός και αυτάρκης και απαξιώνει όλους όσους του εύχονται ειλικρινά και από καρδιάς. Αυτό αν μη τι άλλο είναι πρώιμη αλαζονεία της εξουσίας.

Σε όλες μας τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις τονίζουμε την ενότητα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ως αποκλειστική προϋπόθεση δημιουργικής δράσης του και ουσιαστικής παρέμβασής του στα δημοτικά δρώμενα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοια ολισθήματα. Οι πολίτες αγρυπνούν και δεν θα συγχωρήσουν παλινωδίες και οπισθοδρομήσεις στείρες στο παρελθόν, που η νέα δημοτική αρχή πρέπει οριστικά να το αφήσει πίσω της και να πορευθεί με όραμα και δημιουργική προοπτική. Το απαιτούν οι δύσκολοι καιροί μας! Οι ποδηγεσίες των πολιτικών κομμάτων συνολικά ΠΟΤΕ δεν βοήθησαν ουσιαστικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απεναντίας την έβλαψαν και τροχοπέδησαν την πρόοδό της!

Ελπίζουμε πως η νέα πορεία του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποδείξει το αντίθετο. Οψόμεθα αγρυπνούντες!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet