Ένωση Συλλόγων Γονέων: “Καλή χρονιά και καλούς αγώνες”
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων: “Καλή χρονιά και καλούς αγώνες”

Ανακοίνωση με αφορμή την επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξέδωσε το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής. Μέσω αυτής, η Ένωση, αφού εύχεται σε όλους καλή σχολική χρονιά, ανανεώνει τις δεσμεύσεις για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια “στην επί χρόνια κλιμακούμενη διάλυση της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Εκπαίδευσης”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής εύχεται σε όλους, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων καλή σχολική χρονιά, συμπληρώνοντας ότι, για να αποδειχθεί «καλή», προαπαιτούμενα είναι: η εγρήγορση, η μαχητικότητα, η αποφασιστικότητα και η συσπείρωση των γονέων στους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων, όλων μαζί και του καθενός μας ξεχωριστά.

Επιτρέψτε μας ο σημερινός χαιρετισμός μας να είναι μια υπόσχεση προς όλους ότι θα συνεχίσουμε σταθερά και με αποφασιστικότητα να αντιτασσόμαστε στην επί χρόνια κλιμακούμενη διάλυση της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Εκπαίδευσης.

Αφίσα ΣυλλόγουΜε παρακαταθήκη την 20χρονη ιστορία της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής, θα συνεχίσουμε:

  • Να αγωνιζόμαστε για ουσιαστική παιδεία, για ολοήμερα με δασκάλους και ώρες μελέτης, για να μην κλείσει και να μη συγχωνευτεί κανένα σχολείο.
  • Να επιδιώκουμε τη δημιουργία νέων σχολείων ώστε να μη μένουν παιδιά εκτός των δημοσίων σχολείων, αλλά και να μην υπάρχουν τμήματα που τα παιδιά στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο.
  • Να διεκδικούμε σχολεία ανοιχτά για τα παιδιά μας, φυλασσόμενα και φωτιζόμενα, σχολεία όπου η υγεία των παιδιών μας δεν θα κινδυνεύει.
  • Να συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα κατά της αξιολόγησης, γιατί θέλουμε εκπαιδευτικούς που θα φέρνουν καθημερινά εις πέρας το λειτούργημά τους χωρίς τον φόβο της δίωξης και την απειλή της κακής βαθμολόγησης.
  • Να απαιτούμε κρατικούς πόρους χρηματοδότησης
  • Να αντιδρούμε σε όλα αυτά που κατηγοριοποιούν τα σχολεία και οδηγούν τα παιδιά μας στην αμορφωσιά.

Ευχόμαστε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, να διεκδικήσουμε μια καλύτερη παιδεία κι ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Εμείς, το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα, δηλώνουμε σταθερά το «παρών»

Αγία Παρασκευή 09/09/2014 Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet