«ΟΧΙ» του Δ.Σ. Χαλανδρίου σε απολύσεις μέσω της «αξιολόγησης»
Πολιτική

«ΟΧΙ» του Δ.Σ. Χαλανδρίου σε απολύσεις μέσω της «αξιολόγησης»

Ομόφωνη ήταν η άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου να αποστείλει στοιχεία για την αξιολόγηση με ποσόστωση των δημοτικών υπαλλήλων και για την επανεξέταση των συμβάσεων των ΙΔΑΧ (προσλφθέντες με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), σε ειδική συνεδρίαση του Σώματος που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

Αποφασιστικό «ΟΧΙ» του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου σε πιθανές απολύσεις μέσω της «αξιολόγησης»

Το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9/9/14 αποφάσισε ομόφωνα να αρνηθεί την αποστολή στοιχείων για την «αξιολόγηση» με ποσόστωση των δημοτικών υπαλλήλων και για την επανεξέταση των συμβάσεων των ΙΔΑΧ. Κι έτσι, βασισμένο και σε προηγούμενες τοποθετήσεις του, συνεχίζει να στηρίζει τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου σχετικά με τον νόμο 4250/14.

Η πλειοψηφούσα παράταξη κι ο δήμαρχος, με γνώμονα τη συνεχή απαξίωση της εργασίας από τις μνημονιακές πολιτικές και αναλύοντας τις αντιλαϊκές επιπτώσεις των απολύσεων, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους δημότες, θα προσπαθήσει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο αντίστασης. Κι άλλα χτυπήματα στην λαβωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι καταστροφικά. Οποιαδήποτε ενέργεια σπρώχνει στη μείωση του προσωπικού του Δήμου είναι ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών του Χαλανδρίου. Ο Δήμος με βάση τις ανάγκες του, χρειάζεται προσλήψεις και όχι άλλες απολύσεις. Και φυσικά σέβεται τις αποφάσεις των ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ όπως και την καθολική αντίδραση των δημοσίων υπαλλήλων στα προωθούμενα μέτρα.

Από όλες τις παρατάξεις τονίστηκε ο προσχηματικός χαρακτήρας των συγκεκριμένων διαδικασιών της «αξιολόγησης» που μάλλον σκοπό έχουν τη δημιουργία δεξαμενών με ανθρώπινες ζωές, έτοιμες να θυσιαστούν για να εκπληρωθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις. Ταυτόχρονα, συνολική ήταν η συμφωνία πως οι κινήσεις αυτές δεν προσφέρουν περισσότερη διαφάνεια και δεν επιδιώκουν να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Θεωρήθηκαν αντισυνταγματικές και άδικες και η πρωτοτυπία των καθορισμένων ποσοστών πριν τον έλεγχο των εργαζομένων αλλά και η αναδρομική επανεξέταση των όρων πρόσληψης ανθρώπων, που δεν τους επέλεξαν, με στόχο την «τιμωρία» τους. Ο Σύλλογος των Εργαζομένων ζήτησε μία ευρεία απόφαση στήριξης του αγώνα του. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι και μόνο με απόφαση της πλειοψηφίας θα πάρει την πολιτική επιλογή να δώσει εντολή για να μην δοθούν τα απαιτούμενα στοιχεία. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο πάρθηκε ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου.

Τέλος, η νέα δημοτική αρχή με βάση αυτή την απόφαση θα αναλάβει να ενημερώσει και να κινητοποιήσει όλους τους κατοίκους για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Στο τέλος της συνεδρίασης επισημάνθηκε από όλους ότι είναι απαραίτητη η διαρκής ενημέρωση και η δραστηριοποίηση των δημοτών ώστε να μην απειληθεί η λειτουργία και ο κοινωνικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet