Μουσική-αγωνιστική βραδιά για το Μέγαρο Δ. Πλακεντίας
Πολιτισμός

Μουσική-αγωνιστική βραδιά για το Μέγαρο Δ. Πλακεντίας

Αφιερωμένη στον υπέροχο ιστορικό χώρο του Πύργου της Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη ήταν η βραδιά του Σαββάτου 13/9/2014. Όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου, “ο παραμυθένιος, γεμάτος ιστορία και αισθήσεις αυτός χώρος, ήταν η αφορμή για να ταξιδέψουμε ξανά μελωδικά, με παλιά και νέα τραγούδια των εκλεκτών αγαπημένων καλλιτεχνών μας, του συμπολίτη μας Πεντελιώτη συνθέτη και τραγουδιστή Κώστα Λειβαδά και των εξεχόντων καλεσμένων του, τον φίλο του και ήρωά του Σταμάτη Κραουνάκη και τη συνεργάτιδά του Ζωή Παπαδοπούλου, οι οποίοι τόσο πρόθυμα θέλησαν να προσφέρουν για τη συντήρηση του χώρου αυτού”.

Και το δελτίο Τύπου συνεχίζει: “Σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και τη δυναμική στήριξη του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ο ΄΄Σύλλογος Φίλων Του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντία΄΄, με μπροστάρη τον αντιδήμαρχο Λευτέρη Κοντουλάκο, μας χάρισε μια εξαιρετική παράσταση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αναστύλωση του τεράστιας σημασίας αυτού ιστορικού μνημείου της Πλακεντίας, για την προστασία, τη συντήρησή του αλλά και για να υλοποιηθεί το αίτημα όλων μας, να ανήκει στον Δήμο, ώστε να συνεχίσει την πορεία του σαν κύτταρο πολιτισμού και τέχνης, όπως μας αξίζει…

Το σύνθημα έδωσε ο δήμαρχος λέγοντας ότι: ΄΄Πριν 20 χρόνια που ξεκινούσα την αυτοδιοικητική μου πορεία εδώ, οι έννοιες εθελοντισμός και χορηγία ήταν έννοιες άγνωστες. Είμαι ευτυχής που σήμερα βλέπω ανθρώπους που χρόνια πολεμούν στην 1η γραμμή για τα αυτονόητα που είναι και ζητούμενα, όπως και βλέπω τους εκλεκτούς αυτούς καλλιτέχνες μας που είναι σήμερα εδώ, να πολεμούν για τη διάσωση του χώρου αυτού και να μεταφέρουν το στίγμα μας… Το στίγμα ότι η εγκατάλειψη αυτού του χώρου δεν μας εκφράζει και θα αγωνιστούμε με ψυχή και σώμα για τη διατήρησή του. Είναι χώρος που κουβαλάει αρκετή ιστορία από την Πεντέλη μας κι αξίζει να είναι το λίκνο Πολιτισμού της περιοχής…΄΄.

Τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Κώστα Λειβαδά αλλά και τραγούδια από τις συνεργασίες του με σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές, τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη όπως ΄΄Ο Λήσταρχος Νταβέλης΄΄, αλλά και απρόβλεπτες στιγμές της ιδιαίτερης σκηνικής του παρουσίας, μας χάρισαν συγκίνηση, γέλιο μα και προβληματισμό.

Στη βραδιά συμμετείχαν ο πρόεδρος του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας και αντιδήμαρχος Ν. Πεντέλης κ. Κοντουλάκος Ελευθέριος, η θεματική αντιδήμαρχος κα. Άντα Μπούσουλα, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Βιλιώτης, πολλοί καλλιτέχνες όπως η Πεντελιώτισσα ηθοποιός Λίλη Τσεσματζόγλου και ο Πασχάλης Τσαρούχας, καθώς και φίλοι εντός και εκτός του Δήμου μας.

Συνεχίζοντας, την Παρασκευή 19/9/14 και ώρα 20:30 στον ίδιο χώρο, θα παρουσιάσουμε μια μουσική παράσταση για την ενίσχυση του αγώνα κατά του Καρκίνου του μαστού, από τους ΄΄Harmonia Misturata΄΄…”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet