Απόφαση Δ.Σ. ενάντια στο “ερωτηματολόγιο Φούχτελ” ζητά ο Κ. Βλάχος
Πολιτική

Απόφαση Δ.Σ. ενάντια στο “ερωτηματολόγιο Φούχτελ” ζητά ο Κ. Βλάχος

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού Μαρούσι Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, Κώστας Βλάχος, σχετικά με το ερωτηματολόγιο που έχει σταλεί στους δήμους της χώρας από την «Ελληνογερμανική Συμμαχία».

Ο κ. Κ. Βλάχος ζητά να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να μην αποσταλεί καμία πληροφορία στον κ. Χανς Φούχτελ και να απέχει ο Δήμος Αμαρουσίου από οποιαδήποτε πρωτοβουλία της λεγόμενης «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» στην οποία, καταγγέλει ότι μετέχει ενεργά ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη επιστολή.

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως είναι γνωστό ο εντεταλμένος της Γερμανικής Καγκελαρίας για την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση Χανς Φούχτελ απέστειλε ερωτηματολόγιο προς τους Δημάρχους της χώρας ζητώντας να του δοθούν πλήθος στοιχείων σχετικά με το σύνολο των δραστηριοτήτων των Δήμων.

Στο ερωτηματολόγιο ζητούνται αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τη δημογραφική εξέλιξη, τις υποδομές, την ασκούμενη κοινωνική πολιτική, τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες και ιδιαίτερη αναφορά και ενδιαφέρον υπάρχει σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η κίνηση αυτή του πολυπράγμονος κ. Φούχτελ, πέραν του ότι συνιστά απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της Τ.Α., μπορεί να έχει καταλυτικές αρνητικές συνέπειες στη χάραξη πολιτικών που θα είναι σε βάρος των Δήμων και των Δημοτών. Είναι κοινό μυστικό ότι μεγάλες γερμανικές εταιρείες σε συνεργασία με Έλληνες μεγαλοεργολάβους προωθούν συστηματικά την ανάληψη από μέρους τους των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων.

Η δήθεν παροχή τεχνογνωσίας από γερμανικούς Δήμους καθόλου δεν πείθει. Ας μην ξεχνούν μερικοί, ότι οι ελληνικοί Δήμοι ανέκαθεν και από τα αρχαία χρόνια αποτέλεσαν τη βασική δομή η οποία δημιούργησε την έννοια της Δημοκρατίας, η οποία από αυτήν την χώρα μεταλαμπαδεύθηκε σε όλο τον κόσμο. Και η έννοια αυτή του αρχαίου Δήμου συναντιέται σαν βασικό στοιχείο της ελληνικής πολιτείας σε όλες τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας από το 1821 μέχρι την εθνική αντίσταση αλλά και τον ρόλο που κλήθηκαν να παίξουν οι ελληνικοί Δήμοι μετά την μεταπολίτευση.

Η Ελλάδα εξάγει και δεν εισάγει τέτοιας μορφής τεχνογνωσία.

Θέλω να σημειώσω τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης και να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία του, αλλά να σημειώσω και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Υπουργού κ. Ντινόπουλου να απαντήσει σχετικά και να πάρει τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Μετά από αυτά ζητώ να συζητηθεί σήμερα το θέμα στο Δ.Σ. εκτός ημερησίας διάταξης και να λάβουμε απόφαση με την οποία:

α. Να καταδικάσουμε τις πρωτοβουλίες του κ. Φούχτελ. 

β. Να δοθεί εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου να μην σταλεί οποιαδήποτε πληροφορία στον κ. Φούχτελ.

γ. Να απέχει ο Δήμος από οποιαδήποτε πρωτοβουλία της λεγόμενης Ελληνογερμανικής Συμμαχίας στην οποία από καιρού ο κ. Πατούλης μετέχει ενεργά.

Μαρούσι 18/9/2014

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Μαρούσι η πόλη μας

Κωνσταντίνος Βλάχος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet