Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στον αγιασμό για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος
Κοινωνία

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στον αγιασμό για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος

Την Κυριακή 28/9 το πρωί πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της θεμελίωσης του νέου σχολικού συγκροτήματος (δημοτικό σχολείο, νηπιαγωγείο και κλειστό γυμναστήριο) στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης. Στον αγιασμό παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ αποτελούμενη από τις δημοτικές συμβούλους Νατάσσα Κοσμοπούλου και Δήμητρα Κεχαγιά, τον τοπικό σύμβουλο Μελισσίων Νίκο Δροσάτο και τα μέλη των Δ.Σ. των σχολικών επιτροπών του Δήμου Αιμιλία Λεονταρίτου, Σεβαστή Παχνή και Χάρη Νικολέτο.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της παράταξης, το συγκεκριμένο έργο, μαζί με άλλα 24 σχολικά συγκροτήματα στην Αττική, θα γίνει με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, σύμφωνα με όσα είχε σχεδιάσει το υπουργείο Υποδομών, μαζί με τον ΟΣΚ, επί θητείας του υπουργού Ανάπτυξης & Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη το έτος 2008.

Και το δελτίο Τύπου συνεχίζει: “Παρόλο που το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα δεν αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα σε σχολική στέγη στον Δήμο μας, (η κατασκευή Δημοτικών Σχολείων σε Νέα Πεντέλη και Μελίσσια, καθώς και Λυκείου στα Μελίσσια, είναι πιο άμεσες ανάγκες) εν τούτοις είναι ένα έργο χρήσιμο και σημαντικό και η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την έναρξη της κατασκευής του.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι τα πρόσωπα που συνέβαλαν αποφασιστικά για τη δημιουργία των 24 σχολείων στην Αττική με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, ήταν ο τότε υπουργός Υποδομών & Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΚ Στέφανος Αγιάσογλου και οι ειδικοί Γραμματείς ΣΔΙΤ Λεωνίδας Κορρές και Νίκος Ματζούφας.

Προφανώς και για την υλοποίηση του έργου στην περιοχή της Πεντέλης αξίζουν συγχαρητήρια στις τοπικές της αρχές που θεσμοθέτησαν αρχικά πολεοδομικά τον χώρο (ΦΕΚ 140Δ/1969 και 204Δ/1972) και του κ. Δημήτρη Στεργίου, που προώθησε την πραγματοποίηση του έργου με ΣΔΙΤ, που υλοποιείται από τον ΟΣΚ.

Σημειώνουμε ότι η κατασκευή έργων με ΣΔΙΤ είναι μια αποτελεσματική διαδικασία. Πιστεύουμε ότι και η ίδια η Αυτοδιοίκηση πρέπει να προχωρήσει σε πραγματοποίηση έργων με την ίδια μέθοδο. Σε ό,τι αφορά την πόλη μας, η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θεωρεί ότι αρκετά έργα πρέπει να προχωρήσουν με τη μέθοδο αυτή από τον ίδιο τον Δήμο, διαδικασία που για τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ αποτελεί βασικό τρόπο δημιουργίας υποδομών και υπηρεσιών στον Δήμο μας.

Ευχόμαστε το έργο να υλοποιηθεί σύντομα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του.

Από το γραφείο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet