Επιτροπή ΕΘΙΑΓΕ vs “Λυκόβρυση Πεύκη 2020»
Ποιότητα Ζωής

Επιτροπή ΕΘΙΑΓΕ vs “Λυκόβρυση Πεύκη 2020»

Η πραγματοποίηση εκδήλωσης εντός του κτήματος ΕΘΙΑΓΕ στη Λυκόβρυση, ενάντια στην πώλησή του, ήταν μία από τις πρώτες ενέργειες που αποφασίστηκε στις συνελεύσεις της Επιτροπής Φορέων και Πολιτών για το Κτήμα ΕΘΙΑΓΕ ΑΒΚ 218, όπως μας ενημερώνει ο γραμματέας της Επιτροπής, Δημήτρης Νικολάου.

Η δήλωση του κ. Δ. Νικολάου έρχεται να σχολιάσει ανακοίνωση Τύπου, την οποία ο γραμματέας της Επιτροπής χαρακτηρίζει ως προσβλητική, της ομάδας προβληματισμού Λυκόβρυση Πεύκη 2020 περί οικειοποίησης της ανωτέρω δράσης ως δική της πρόταση (βλέπε δημοσίευμα Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Όταν υιοθετούνται οι απόψεις μας»). Ο ίδιος επισημαίνει ότι η  κίνηση της ομάδας να καταθέτει ως δική της πρόταση κάτι που έχει ήδη αποφασιστεί σε συνέλευση της Επιτροπής τον μήνα Ιούλιο, μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα ότι δηλαδή η ομάδα «επιθυμεί να σπείρει διχόνοιες στην κοινωνία ή το ότι δεν παρακολουθεί τα δρώμενα ως ισχυρίζεται» και καλεί τα μέλη της ομάδας Λυκόβρυση Πεύκη 2020 να συμμετέχουν στις συνελεύσεις της Επιτροπής.

Ακολουθεί το σχόλιο του κ. Δ. Νικολάου:

Σχολιασμός της επιστολής του γραφείου Τύπου της δημοτικής ομάδας Λυκόβρυση Πεύκη 2020 αναφορικά με την εκδήλωση στο κτήμα ΕΘΙΑΓΕ.

Να διευκρινίσω, ότι σε καμία περίπτωση η επιστολή μου δεν είναι απαντητική προς τη δημοσιευθείσα επιστολή του γραφείου Τύπου της δημοτικής ομάδας Λυκόβρυση Πεύκη 2020, αναφορικά με το θέμα της εκδήλωσης για το ΕΘΙΑΓΕ, καθώς αυτή απευθύνονταν προς τη δημοτική αρχή την οποία ως γνωστόν δεν εκπροσωπώ.

Ως μέλος όμως και γραμματέας της Επιτροπής για το ΕΘΙΑΓΕ θεωρώ τη συγκεκριμένη επιστολή προσβλητική ως προς τα μέλη της Επιτροπής, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών (της οποίας τις δράσεις σέβομαι), ενώ δεν έχει τιμήσει με την παρουσία της, καμία συνεδρίαση, έρχεται ξαφνικά να οικειοποιηθεί το έργο της Επιτροπής ως δικό της.

Είναι σαφές και πέραν πάσης αμφισβήτησης, καθώς προκύπτει από τα πρακτικά που έχουν δημοσιοποιηθεί, ότι η εκδήλωση στον χώρο του ΕΘΙΑΓΕ είναι από τις πρώτες ενέργειες οι οποίες αποφασίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

Το να καταθέτεις λοιπόν ως δική σου πρόταση, αυτά που κάποιοι αποφάσισαν δύο μήνες πριν και εν συνεχεία να διαμαρτύρεσαι ότι δεν αναγνωρίζουν την προσφορά σου, σημαίνει δύο πράγματα, ή το ότι επιθυμείς για ιδιοτελείς λόγους να σπείρεις διχόνοιες στην κοινωνία ή το ότι δεν παρακολουθείς τα δρώμενα ως ισχυρίζεσαι.

Εάν η συγκεκριμένη ομάδα επιθυμεί να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις της Επιτροπής, ώστε να μην υποπέσει σε παρόμοιο ολίσθημα στο μέλλον, δεν έχει παρά να δηλώσει την επιθυμία της και να ενημερώνεται για τις ημέρες των συνεδριάσεων, οι οποίες είναι ανοικτές για όλους τους πολίτες.

Επίσης, εάν λόγω υποχρεώσεων η παρουσία τους στις συνεδριάσεις δεν είναι εφικτή, τότε πολύ ευχαρίστως, να τους αποστέλλουμε τα πρακτικά και τις σχετικές ανακοινώσεις με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Αυτό δε, ισχύει για όλους τους πολίτες καθώς η ευρύτερη συμμετοχή είναι το κυρίαρχο ζητούμενο.

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορούν όλοι οι πολίτες να επικοινωνούν με τη γραμματεία της Επιτροπής είναι [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet