Κάθε μέρα 8 μετανάστες χάνονται στην αναζήτηση του… παραδείσου
Κόσμος

Κάθε μέρα 8 μετανάστες χάνονται στην αναζήτηση του… παραδείσου

Σχεδόν 40.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 14 χρόνια στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε πλουσιότερες χώρες. Σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ), οκτώ μετανάστες κατά μέσο όρο σκοτώνονται καθημερινά σε μεταναστευτικές οδούς.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΜ, που έχει τίτλο «Ταξίδια Θανάτου: Καταγράφοντας τις ζωές που χάθηκαν στη διάρκεια της μετανάστευσης», 22.000 μετανάστες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη -ο μισός αριθμός από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μόνο φέτος, σύμφωνα με τον Οργανισμό, σκοτώθηκαν 4.077 μετανάστες, αριθμός-ρεκόρ. Από αυτούς το 75% έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο.

Ο αναλογικά υψηλός αριθμός νεκρών μεταναστών στη Μεσόγειο, «αντικατοπτρίζει τη δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη», αναφέρει η έκθεση.

Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση τονίζει ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που δημοσιεύεται.

Περισσότεροι από 112.000 μετανάστες εντοπίστηκαν από τις ιταλικές Αρχές το 2014, αριθμός τρεις φορές μεγαλύτερος από εκείνον του 2013.

Η έκθεση, που χρειάστηκε έξι μήνες για να συνταχθεί, καλεί τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το οποίο αποκαλεί «επιδημία εγκλήματος και θυματοποίησης».

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: μετανάστες πεθαίνουν, ενώ δεν χρειάζεται» είπε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Ουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ«Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε περισσότερα από το να μετράμε τον αριθμό των θυμάτων» τόνισε, προσθέτοντας ότι έχει έρθει η ώρα να ασχοληθεί ο πλανήτης με το να σταματήσει η βία κατά των απελπισμένων μεταναστών.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet