Πέθανε ο δημοσιογράφος που συντέλεσε στην αποκάλυψη του “Γουοτεργκέιτ”
Κόσμος

Πέθανε ο δημοσιογράφος που συντέλεσε στην αποκάλυψη του “Γουοτεργκέιτ”

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, ο πρώην επικεφαλής της “Washington Post” Μπεν Μπράντλι, ο οποίος είχε την πλήρη επίβλεψη της αποκάλυψης από την εφημερίδα του περίφημου σκανδάλου “Γουοτεργκέιτ” που ανέτρεψε τον Αμερικανό πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.

Όπως ανακοίνωσε η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα, ο Μπράντλι, που ήταν μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της αμερικανικής και παγκόσμιας δημοσιογραφίας, πέθανε στο σπίτι του στην Ουάσιγκτον από φυσικά αίτια.

Από το 1968 μέχρι το 1991 ο Μπράντλι διετέλεσε διευθυντής σύνταξης της “Washington Post” και έγινε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην Ουάσιγκτον ενώ κατείχε ένα σημαντικό μερίδιο στην παγκόσμια ιστορία της δημοσιογραφίας. Επί των ημερών του η “Washington Post” μετατράπηκε από μια καθημερινή συμβατική εφημερίδα σε μια από τις πιο δυναμικές και σεβαστές εκδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλον τον κόσμο.

Κορωνίδα της δημοσιογραφικής καριέρας του Μπράντλι ήταν η καθοδήγηση των δημοσιογράφων Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπερνστάϊν στην έρευνά τους και στην αποκάλυψη του περίφημου πολιτικού σκανδάλου “Γουοτεργκέιτ” που προκάλεσε την παραίτηση του Νίξον από την αμερικανική προεδρία.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τιμήσει τον Μπεν Μπράντλι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη τιμή για έναν πολίτη του αμερικανικού έθνους.

Πηγή: Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet