Εργαζόμενοι: Προχωρούν οι ενέργειες για το κλείσιμο του «Αμ. Φλέμιγκ»
Αυτοδιοίκηση

Εργαζόμενοι: Προχωρούν οι ενέργειες για το κλείσιμο του «Αμ. Φλέμιγκ»

Προχωρούν οι διαδικασίες για το κλείσιμο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ» σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το οποίο βασιζόμενο σε έγγραφο του υποδιοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Σωτήρη Ζώτου προς τη διοικητή των τριών νοσοκομείων («Σισμανόγλειο», «Αμαλία Φλέμιγκ» και Παίδων Πεντέλης) Δέσποινα Τσαγδή, κάνει λόγο για «ολοκλήρωση των εγκληματικών σχεδίων για κλείσιμο του Νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμιγκ”, με ταυτόχρονη υποβάθμιση του “Σισμανόγλειου”».

Έγγραφο Σ. Ζώτου για το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ»Στο σχετικό έγγραφο της Υ.Πε. Αττικής, ο υποδιοικητής, κατόπιν συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, μιλά για πλήρη ενοποίηση των δύο νοσοκομείων.

Ο υποδιοικητής ζητεί από τη διοικητή των τριών νοσοκομείων να προβεί σε «άμεσες ενέργειες» μελέτης του κτηρίου «Μπόμπολα» προκειμένου να μεταφερθούν τα εξωτερικά ιατρεία του «Σισμανογλείου», μεταφοράς χειρουργικών κλινών, καθώς και μεταφοράς του Νεφρολογικού Τμήματος και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Αναφορικά με την πτέρυγα «Τσαγκάρη» ζητεί την απογραφή των λυομένων κτηρίων που στεγάζονται σε αυτή και τη διερεύνηση απεμπλοκής από το Ίδρυμα Τσαγκάρη. Τέλος, καλεί σε ενέργειες εξεύρεσης χώρων για τη λειτουργία του Κ.Υ. Πεντέλης και εκκίνησης εργασιών για ενοποιημένο οργανισμό.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ» πρόκειται, όπως αναφέρει σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, «να ξεκινήσει άμεσα κινητοποιήσεις μαζί με συναδέλφους από τα άλλα νοσοκομεία, καθώς και με την τοπική κοινωνία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet