ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: “Ο Δήμος Πεντέλης παράγει κάθε χρόνο και νέα ελλείμματα”
Πολιτική

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: “Ο Δήμος Πεντέλης παράγει κάθε χρόνο και νέα ελλείμματα”

 Για “κακή οικονομική κατάσταση” στον Δήμο Πεντέλης, ο οποίος “παράγει κάθε χρόνο ελλείμματα”, κάνει λόγο η ανακοίνωση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως υποστηρίζει η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, ο προϋπολογισμός της διοίκησης Στεργίου, που ψηφίστηκε στις 13/11 από το Δημοτικό Συμβούλιο, “είναι ένας ακόμη ελλειμματικός προϋπολογισμός”, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει ότι “το 2015 δείχνει να είναι το χειρότερο οικονομικά έτος για τον Δήμο Πεντέλης”.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου Πεντέλης συνεχίζεται και φάνηκε και στον προϋπολογισμό του έτους 2015. Ένας επί της ουσίας ελλειμματικός προϋπολογισμός, που στο τέλος του έτους είναι βέβαιο ότι θα συσσωρεύσει νέα χρέη και ελλείμματα στον Δήμο και στα νομικά του πρόσωπα.

Η επιλογή του κ. Στεργίου να μειώσει τα τέλη σε τράπεζες, super market, νοσοκομεία και μεγάλες επιχειρήσεις, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ετήσιων εσόδων του Δήμου κατά 1.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο Δήμος να βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία και οριακή ρευστότητα.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2015 είναι επί της ουσίας ελλειμματικός.

Το σχέδιο που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπερεκτιμά τα ίδια έσοδα του Δήμου κατά 500.000 ευρώ, τουλάχιστον, ενώ δεν περιλαμβάνει υποχρεωτικές δαπάνες για μόνιμο προσωπικό, ηλεκτρικό ρεύμα, εισφορά στο ΦΟΣΔΑ, αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος κ.ά., συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να είναι ελλειμματικός κατά 1,5 εκατ. ευρώ.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ καταψήφισε στο σύνολό του τν προϋπολογισμό, με εξαίρεση τις υποχρεωτικές δαπάνες και τα έργα.

Από το γραφείο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet