1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας στο Χαλάνδρι
Πολιτισμός

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας στο Χαλάνδρι

Ξεκίνησε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας με θέμα τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς – και όχι μόνο, σε διοργάνωση του Συνεταιρισμού Γονέων Χαλανδρίου και της CoopLife.org.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, στις εγκαταστάσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου, Παπάγου 7, 2ος όροφος, στο κέντρο της πόλης.

212 σκιτσογράφοι, 49 χώρες, 5 ήπειροι
Έκθεση 135 γελοιογραφιών από σύνολο 550 έργων.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας στο ΧαλάνδριΕγκαίνια – Βραβεύσεις

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στις 20:00

Παράλληλες Δράσεις

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στις 19:00
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Together»
Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία: Οι επιχειρήσεις στα χέρια των εργαζομένων

Η ταινία «Together» είναι παραγωγής της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών – CECOP (μεταφρασμένη στα Ελληνικά από το δίκτυο Κ).

Πρόκειται για την ιστορία του εργοστασίου Fonderie de l’ Aisne, ενός από τα 150 εργοστάσια που έχουν περάσει στα χέρια των εργαζομένων τους στη Γαλλία, του εμφιαλωτήριου νερού Muszynianka στην Πολωνία, των κοινωνικών συνεταιρισμών ένταξης και φροντίδας SIS στο Μιλάνο της Ιταλίας, και του συνεταιριστικού κολοσσoύ της Mondragon των 83.000 εργαζομένων στη χώρα των Βάσκων στην Ισπανία.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, στις 17:00
Συνεταιριστικά Φροντιστήρια στην Ελλάδα
Αττική: Πετυχημένα παραδείγματα συνεργατισμού στον χώρο της εκπαίδευσης.

Παρουσίαση του συνεταιριστικού φροντιστηρίου στο Χαλάνδρι και συζήτηση με εκπροσώπους άλλων πετυχημένων συνεταιριστικών εγχειρημάτων.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, στις 18:30
Προβολή του ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Εl sistema: Σώζοντας ζωές»
Βενεζουέλα: Όταν οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν φτωχή κουλτούρα.

Η συγκλονιστική ιστορία που εξελίσσεται από το 1975 στη Βενεζουέλα όπου η μουσική χρησιμοποιείται για να σώζει τα παιδιά από την εγκληματικότητα και τη φτώχεια και που έχει δημιουργήσει πάνω από 350 συμφωνικές ορχήστρες.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τη δημιουργία παιδικής συμφωνικής ορχήστρας στην πόλη με βάση την πρωτοβουλία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, στις 19:30
Δημιουργία παιδικής συμφωνικής ορχήστρας στην πόλη
Χαλάνδρι: Συζήτηση για τα πρώτα βήματα της πρωτοβουλίας.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, στις 19:00
Crowdfunding: Επιχειρούμε αλλιώς, χρηματοδοτούμαστε αλλιώς
Χαλάνδρι: Συζήτηση για το τι μπορεί να σημαίνει χρηματοδότηση «από τα κάτω»

Συζήτηση με θέμα «Οι ανάγκες οικονομικής ενίσχυσης της δράσης του Συνεταιρισμού Γονέων και το παράδειγμα της χρηματοδότησης  “από τα κάτω” μέσω της πλατφόρμας crowdfunding StartSomeGood ως τμήμα της διεθνούς καμπάνιας για την χρηματοδότηση της δημιουργίας του 1ου Συνεταιριστικού παιδικού σταθμού στην Αττική».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συνεταιρισμού, «Η δημιουργία και προώθηση του Φεστιβάλ έγινε μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες του cooplife.org, της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Συνεταιρισμού Γονέων Χαλανδρίου η οποία έχει σκοπό τη συγκέντρωση και διάδοση πληροφοριών από όλον τον πλανήτη πάνω στα ζητήματα που αφορούν στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία: από την αλληλέγγυα δράση των συνεταιρισμών που ενισχύουν τους ανθρακωρύχους στο Kentucky των ΗΠΑ και τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς της Κούβας, μέχρι τους συνεταιρισμούς ψαράδων της Αυστραλίας, και τις συνεταιριζόμενες γυναίκες της Παλαιστίνης».

Η είσοδος για όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη.

O οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για το βραβείο κοινού της έκθεσης μέσω του συνδέσμου του Συνεταιρισμού Γονέων Χαλανδρίου στο cooplife.org.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet