Παράταση υποβολής αιτήσεων ΟΤΑ στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2007-13»
Αυτοδιοίκηση

Παράταση υποβολής αιτήσεων ΟΤΑ στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2007-13»

Μετά από αίτημα που διατύπωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) μέσω του προέδρου της Γιώργου Πατούλη προς τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο, δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτημάτων στα Μέτρα 321 και 322 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τα Μέτρα απευθύνονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, σε δικαιούχους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού για περιοχές οι οποίες δεν ανήκουν στον αστικό ιστό, αφορά δηλαδή αποκλειστικά δήμους περιφερειακούς. «Η πλειοψηφία των δήμων αυτών είναι σήμερα υπο-στελεχωμένη όσον αφορά στην Τεχνική Υπηρεσία και το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτεί την εκπόνηση μελετών και ενεργειών, που αδυνατούν οι δήμοι να ολοκληρώσουν εντός της αρχικής προθεσμίας που απαιτείτο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η παράταση κατά τρεις εβδομάδες της καταληκτικής ημερομηνίας δίνει λύση στο πρόβλημα και θα επιτρέψει στους δήμους να συμμετάσχουν στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα, που χρηματοδοτεί σημαντικά έργα για τις τοπικές κοινωνίες, όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλο για την άμεση και θετική ανταπόκρισή του στο αίτημα που διατυπώσαμε ως ΚΕΔΕ, να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτημάτων σε ένα Πρόγραμμα που αφορά κυρίως αγροτικούς- περιφερειακούς δήμους. Πλέον με την παράταση αυτή “λύνονται τα χέρια” των συγκεκριμένων Ο.Τ.Α. και μπορούν να προγραμματίσουν με άνεση και να διεκδικήσουν μέσα από το Πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013”,  την απαραίτητη χρηματοδότηση για έργα χρήσιμα στις τοπικές τους κοινωνίες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet