Δήμος Αμαρουσίου: «Δεν φοβόμαστε τους τραμπούκους… κ. Καραμέρο»
Πολιτική

Δήμος Αμαρουσίου: «Δεν φοβόμαστε τους τραμπούκους… κ. Καραμέρο»

Συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη και του αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου. Αυτή τη φορά είναι δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» στο φύλλο της 3ης Δεκεμβρίου 2014, όπου με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης “πυροδοτεί” τον κ. Γ. Πατούλη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου αναφέρεται ότι ο αντιπερειφερειάρχης «εμπαίζει» τους κατοίκους του Πολυδρόσου Αμαρουσίου, αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Φραγκοκλησιάς, αναφέρει ότι ο ίδιος χρησιμοποιεί «πεζοδρομιακές και υποτιμητικές εκφράσεις» για τον δήμαρχο Αμαρουσίου και δηλώνει ότι ο Δήμος «δεν φοβάται τους τραμπούκους, από όπου κι αν προέρχονται».

Ακολουθεί το κείμενο:

Πρώτον, όσον αφορά την κυκλοφορία στο νέο-διανοιχθέν τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς, ο κ. Καραμέρος φέρει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή με τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα. Αυτός είναι που εμπαίζει τους κατοίκους, με τον «αέρα» που έχει δώσει στην προσκείμενη στο κόμμα του δημοτική αρχή της γειτονικής μας πόλης, να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε έναν διαδημοτικό δρόμο, χωρίς μελέτες. Αντίθετα, η δική μας δημοτική αρχή είναι αυτή που ζητά το αυτονόητο, να προωθηθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα προκύψουν από την κυκλοφοριακή μελέτη που ήδη ως Δήμος έχουμε σε εξέλιξη.

Ποιος είναι λοιπόν αυτός που εμπαίζει τους κατοίκους του Πολυδρόσου;

Η δημοτική αρχή Αμαρουσίου που ζητά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε έναν δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας, με βάση τα αποτελέσματα των κυκλοφοριακών μελετών; Ή ο κ. Καραμέρος, που λειτουργεί με κομματικά κίνητρα;

Δεύτερον, δεν είναι ο Γ. Πατούλης που «τορπιλίζει» τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά ο διορισμένος περιφερειάρχης του Βόρειου Τομέα Αθηνών. Και το κάνει με τρόπο χοντροκομμένο, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Χρησιμοποιεί πεζοδρομιακές και υποτιμητικές εκφράσεις («φτερωτός γιατρός, σαν τον αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης», «δήμαρχος Αμαρουσίου στον ελεύθερο χρόνο του», κ.λπ.) που προδίδουν το κόμπλεξ του απέναντι σε έναν αιρετό (κι όχι διορισμένο όπως αυτός) εκπρόσωπο της Αυτοδιοίκησης, που έχει τιμηθεί από το 60% των πολιτών του Αμαρουσίου και από το 52% των αιρετών εκπροσώπων όλων των Δήμων της χώρας. Αν δεν μπορεί ο διορισμένος κ. Καραμέρος να σεβαστεί τις αποφάσεις δημοκρατικών πλειοψηφιών, ας πάει να ζήσει στη Βόρεια Κορέα, που φαίνεται ότι «η δημοκρατική λειτουργία του συγκεκριμένου καθεστώτος» ταιριάζει καλύτερα στα δικά του πιστεύω.  

Τρίτον, όσον αφορά «τις προσπάθειές του» για ένταξη στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας όλων των αντιπλημμυρικών έργων του Αμαρουσίου, θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Προς το παρόν, ακούμε μόνον λόγια από τον κ. Καραμέρο. Λεφτά δεν είδαμε για έργα. Μέχρι στιγμής, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την εκτέλεση τριών αντιπλημμυρικών έργων, με αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας. Ευχόμαστε πραγματικά και η νέα περιφερειάρχης, η κ. Δούρου, να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας. Στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχουν έτοιμες εννέα μελέτες, για εννέα διαφορετικές γειτονιές του Αμαρουσίου, που χρειάζονται αντιπλημμυρικά έργα. Εφόσον μας δοθεί η χρηματοδότηση, είμαστε έτοιμοι να τα ξεκινήσουμε. Κι επειδή η δική μας διοίκηση δεν είναι αχάριστη, ούτε κινείται με μικροκομματική λογική, θα αναγνωρίσουμε άμεσα τη θετική συμβολή της νέας διοίκησης της Περιφέρειας. 

Λέμε ΝΑΙ στη συνεργασία, με σεβασμό στη θεσμική ιδιότητα του καθενός.

Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου είναι η άριστη συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς. Δεν έχουμε να μοιράσουμε με κανέναν τίποτε, δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση, αρκεί να μην θίγονται τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών μας. Απαιτούμε όμως το σεβασμό όλων. Εμείς έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους αποτελεσματικά, χωρίς «κομματικές παρωπίδες». Έχουμε συνεργαστεί στα 8 χρόνια της θητείας μας με τέσσερις διαφορετικούς πρωθυπουργούς, 11 διαφορετικούς υπουργούς Εσωτερικών, δεκάδες δημάρχους από όλους τους κομματικούς χώρους.

Αυτοί που χρειάζεται  να μάθουν να συνεργάζονται, σεβόμενοι τη θεσμική ιδιότητα των συνομιλητών τους, είναι κάποιοι νεόκοποι αλαζόνες «Λουδοβίκοι», που βρέθηκαν «τυχαία» διορισμένοι κι όχι εκλεγμένοι, σε θέσεις με εξουσίες κι  ευθύνες. Κι επιλέγουν εξαιτίας της αλαζονείας που τους διακρίνει, να καταφεύγουν σε φραστικούς τραμπουκισμούς για να προωθήσουν τις απόψεις τους.

Δεν φοβόμαστε τους τραμπούκους, από όπου κι αν προέρχονται.

Θα τους ταράξουμε στη Δημοκρατία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet