Ενότητα: Συζήτηση με κατοίκους της περιοχής Βορρέ για το κτήμα Καρέλλα
Αθλητισμός

Ενότητα: Συζήτηση με κατοίκους της περιοχής Βορρέ για το κτήμα Καρέλλα

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Δημήτρης Κουτσουβέλης, Κατερίνα Ψάλτη και Πέτρος Κούκουζας, συναντήθηκαν, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, στο «καφενείο του Αλέξανδρου» στην περιοχή  Βορρέ, με πολίτες και εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων Βορρέ, Αναβρύτων και «Φίλων του Δάσους Συγγρού» και συζήτησαν για το θέμα της μελλοντικής κατασκευής ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου στο νότιο τμήμα του κτήματος Καρέλλα (έναντι 5ου Γυμνασίου).

Ο Δημήτρης Κουτσουβέλης στην εισαγωγική ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό του κτήματος Καρέλλα και στην απόκτησή του από τον Δήμο, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, έλαβε δάνειο 23 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 2002. «Αφού ο Δήμος έχει πληρώσει περίπου 10 εκατ. ευρώ, σήμερα χρωστάει περίπου 30 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της μη πληρωμής των δόσεων για αρκετά χρόνια από τη διοίκηση Πατούλη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο πρώτος προβληματισμός που εύλογα αναπτύχθηκε από τους παριστάμενους, αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτήματος, μετά την κατασκευή του γηπέδου, καθώς, όπως αναφέρθηκε από τα στελέχη της παράταξης, είναι ενδεχόμενη η απώλειά του από τον Δήμο.

Ο δεύτερος προβληματισμός των πολιτών που μετείχαν στη σύσκεψη αφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο τι θα κατασκευαστεί στο υπόλοιπο κομμάτι του κτήματος, καθώς «ο κίνδυνος να αναπτυχθούν τμηματικά υπερτοπικές δραστηριότητες στο κτήμα Καρέλλα, θα είναι ορατός, εάν δεν υπάρξει συνολικό εγκεκριμένο σχέδιο για όλο το κτήμα πριν την κατασκευή του γηπέδου».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, εξήγησαν τη στάση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο να απέχουν από την ψηφοφορία ‒όλες οι άλλες παρατάξεις υπερψήφισαν την εισήγηση της διοίκησης‒ (βλέπε δημοσίευμα Προβληματίζει το γήπεδο ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα) λέγοντας ότι «ζήτησαν να τους δοθεί δεκαήμερη προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν πληρέστερα, να επικοινωνήσουν με τους συμπολίτες μας των όμορων περιοχών και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αιτήματα που απέρριψε η διοίκηση Πατούλη».

Η παράταξη δηλώνει ότι «θα συνεχίσει τις συναντήσεις της με πολίτες, αφενός για να τους ενημερώνει και αφετέρου για να αποτρέψει άλλες χρήσεις πλην των ήπιων αθλητικών δραστηριοτήτων στις ήσυχες γειτονιές των Αναβρύτων και του Βορρέ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet