Στα… μαχαίρια Γ. Πατούλης και τοπικός ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Στα… μαχαίρια Γ. Πατούλης και τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Ευρύτατες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη και του ΣΥΡΙΖΑ (σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, προς το παρόν).

Στην αρχική ανταλλαγή “αιχμηρών” ανακοινώσεων μεταξύ του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου, ενεπλάκη και η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου. Η τελευταία, με ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για «κατρακύλα» του δημάρχου, τον οποίο κατηγορεί ότι καταφέρεται εναντίον της περιφερειακής αρχής Αττικής με υβριστικό τρόπο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος, μέσω του γραφείου Τύπου του Δήμου, “καρφώνει” την Οργάνωση για τα “εσω-παραταξιακά” της προεκλογικής περιόδου στο Μαρούσι, αλλά και για τα έργα που περιμένει το Μαρούσι από τη νέα περιφερειακή διοίκηση.

Ακολουθούν οι “πολεμικές” ανακοινώσεις των δύο πλευρών:

Η κατρακύλα του κ. Δημάρχου

Ο κ. Πατούλης νομίζει πως οι δημοτικές παρατάξεις της αριστεράς είναι σαν τα κομματικά και πελατειακά παραμάγαζα της Ν.Δ., δηλαδή του κόμματός του. Κάνει λάθος.

Υπενθυμίζουμε επίσης στον κ. Πατούλη, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν, ότι ο θεσμικός του ρόλος ευτελίζεται από το υβριστικό και απαξιωτικό ύφος των ανακοινώσεών του.

Η κατρακύλα του δημάρχου, όμως, δεν έχει τελειωμό, το βαρέλι του δεν έχει πάτο. Μη έχοντας τίποτα να προσάψει στη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, σε απόγνωση καθώς έχει χάσει τις «πλάτες» και τις προσβάσεις που του εξασφάλιζε ο κολλητός του κ. Σγουρός, ξιφομαχεί με τον αέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου θα στέκεται δίπλα στην προσπάθεια της Ρένας Δούρου και του Γιώργου Καραμέρου να απαλλάξουν την Περιφέρεια Αττικής από την άθλια κληρονομιά του πρώην περιφερειάρχη και των συνεταίρων του. Άλλωστε, μέσα σε τρεις μόνο μήνες, η  νέα περιφερειακή αρχή, μέσω του Γιώργου Καραμέρου, έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας πολλά έργα που εξυπηρετούν πραγματικά το Μαρούσι (αντιπλημμυρικά, παρέμβαση στον Πύργο Συγγρού), όταν ο κ. Πατούλης επενδύει σε έργα βιτρίνας.

Ο κ. Καραμέρος και όχι ο Γ. Πατούλης, έχει ανάγκη από “κομματική προστασία”

Η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου σε βάρος της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου αναδεικνύει μια σειρά από αντιφάσεις και προκαλεί προβληματισμό στους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες της πόλης μας.

Αναρωτιόμαστε πώς δεν μπορούν να αντιληφθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου ότι:

Πρώτον, θεσμική κατρακύλα αποτελεί η συμπεριφορά και φρασεολογία του σημερινού Αντι-περιφερειάρχη Βόρειας Αττικής , σε βάρος του δημάρχου Αμαρουσίου, που εξελέγη μόλις πριν από 6 μήνες, για τρίτη συνεχή θητεία, από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 58%. Αν δεν μπορούν να σεβαστούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή στο πρόσωπο του Γ. Πατούλη, είναι σαφές το έλλειμμα δημοκρατικής συνείδησης από πλευράς τους.

Δεύτερον, ποτέ ο δήμαρχος Αμαρουσίου δεν συμπεριφέρθηκε με κομματική λογική, ασκώντας τα καθήκοντά του. Ούτε φυσικά ζήτησε ποτέ «κομματική προστασία» από οποιοδήποτε κόμμα, στην αντιπαράθεση που είχε με τους αντιπάλους του. Ποτέ η Νέα Δημοκρατία δεν εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης της σημερινής δημοτικής αρχής , γιατί ποτέ δεν το ζήτησε ο Γ. Πατούλης. Κομματική προστασία ζητά ο κ. Καραμέρος και του την προσφέρει απλόχερα η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου με τη σημερινή της ανακοίνωση. Ο Γ. Πατούλης δεν έχει ανάγκη από «προστάτες», όπως ο κ. Καραμέρος. Οι μάσκες έπεσαν, ο κ. Καραμέρος είναι ένας κομματικός αντιπεριφερειάρχης.

Τρίτον, μας προκαλεί εντύπωση πώς γίνεται πριν από 7 μήνες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου να έκριναν ακατάλληλο για υποψήφιο δήμαρχο του κόμματός τους στο Μαρούσι τον κ. Καραμέρο, τον οποίο ουσιαστικά «έδιωξαν με τις κλωτσιές» από την εσωκομματική τους διαδικασία, προκρίνοντας την υποψηφιότητα του κ. Μαγιάκη και τον ίδιο άνθρωπο σήμερα να τον υπερασπίζονται. Αυτό ας το εξηγήσουν οι ίδιοι στα μέλη τους, που συμμετείχαν στη διαδικασία της προηγούμενης άνοιξης.

Τέλος, όσον αφορά τα έργα που έχουν ενταχθεί στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας κι αφορούν το Μαρούσι, η αλήθεια είναι ότι από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Τα χρήματα με τα οποία σήμερα εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη δόθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση. Όλα τα άλλα, είναι λόγια. Μακάρι η νέα περιφερειάρχης να αξιοποιήσει τις 7 έτοιμες μελέτες που έχουμε καταθέσει στις υπηρεσίες της και να μας χρηματοδοτήσει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Αν το κάνει, πρώτοι εμείς θα αναγνωρίσουμε δημόσια τη συνέπειά της. Δεν έχουμε ούτε κομματικές παρωπίδες, ούτε εμπάθεια με την κα Δούρου, με την οποία επιθυμούμε να έχουμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία. Απλώς περιμένουμε πράξεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet