Βιωματική εκπαίδευση για τα προνήπια των παιδικών σταθμών Αμαρουσίου
Κοινωνία

Βιωματική εκπαίδευση για τα προνήπια των παιδικών σταθμών Αμαρουσίου

Μία σειρά από βιωματικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις εκτός του χώρου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου.

Σκοπός της δράσης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου ήταν «η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας που φιλοξενούνται στους Σταθμούς του Αμαρουσίου, αλλά και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους, ο εμπλουτισμό; των γνώσεων τους και η δημιουργία υγιών σχέσεων συνεργασίας».

Οι δράσεις αυτές, προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών και σε άμεση συνάρτηση με τη διδαχθείσα ύλη, συμπληρώνουν, αναφέρει η ανακοίνωση, «το σημαντικό και πολυδιάστατο έργο ποιοτικών υπηρεσιών που επιτελείται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που ενισχύει την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, εμπλουτίζει  τις γνώσεις τους, τα προτρέπει  να εκφραστούν δημιουργικά, τα ευαισθητοποιεί και τα κοινωνικοποιεί».

Μαθητές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου στο Λαογραφικό Μουσείο της πόληςΣτις βιωματικές δράσεις τα παιδιά από τα προνηπιακά τμήματα επισκέφθηκαν κατ΄ αρχάς τα μουσεία της πόλης. Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, μέσα από την πλούσια συλλογή του με είδη από την πανίδα της χώρας μας, γνωρίσαν τα ζώα και τα πτηνά, ενώ στα παιδικά ματάκια τους ζωντάνεψε η ιστορία και η παράδοση της πόλης, μέσα από τα εκθέματα του  Λαογραφικού Μουσείου.

Ιδιαίτερα παιδαγωγική και επίκαιρη ήταν και η επίσκεψη σε κτήμα με ελαιόδεντρα στην Παλλήνη, με αφορμή το «λιομάζωμα». Την καθοδήγηση και φροντίδα των παιδιών στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες είχαν οι υπεύθυνες και οι παιδαγωγοί των Σταθμών, υπό την οργανωτική ευθύνη της υπεύθυνης του Νομικού Προσώπου Μαρίας Κάβουρα.

Στις δράσεις συμμετείχαν τα προνήπια από τους Παιδικούς Σταθμούς: 1ο και 2ο Σταθμό Κοκκινιάς, Νέου Τέρματος, Αγίας Φιλοθέης, Εργατικών Κατοικιών, Σωρού, Πολυδρόσου, Αναβρύτων, Στουντίου. Σε προγενέστερες αντίστοιχες δραστηριότητες είχαν συμμετάσχει τα παιδιά από τα τμήματα των νηπίων.

«Με την πίστη ότι τα παιδιά είναι το μέλλον της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει και ενισχύει με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια της κάθε οικογένειας στην ανατροφή, ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, που αποτελούν τις βάσεις για την ενήλικη ζωή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet