Νέα τροπή στην υπόθεση πυροβολισμού του δικηγόρου στην Πεντέλη
Κοινωνία

Νέα τροπή στην υπόθεση πυροβολισμού του δικηγόρου στην Πεντέλη

Το μεγάλο λάθος της ΕΛ.ΑΣ. στην αναφερόμενη «εξιχνίαση» της εγκληματικής επίθεσης εναντίον 60χρονου δικηγόρου, στις αρχές Νοεμβρίου 2014, «επισημοποιείται».

Η εξέταση DNA, η οποία είχε ζητηθεί σε δείγματα -κυρίως σε αποτσίγαρα- που φέρεται να είχαν αφήσει οι δράστες της επίθεσης, κατέδειξε ότι τελικώς δεν ανήκουν σε κανέναν από τους δύο ομογενείς από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί και συλληφθεί αρχικώς για την υπόθεση!

Έτσι τις τελευταίες ώρες οι δικαστικοί λειτουργοί που ερευνούν τη σύνθετη υπόθεση εξετάζουν την πιθανή σχέση της -όχι με ληστεία, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί- αλλά με μεγάλο σκάνδαλο στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα επιχειρείται να ανιχνευθούν ενδεχόμενες σχέσεις που μπορεί να αναπτύχθηκαν μέσω των φυλακών με Αλβανούς εκτελεστές.

Τις τελευταίες ημέρες έχει κληθεί να δώσει δύο νέες καταθέσεις ο 60χρονος δικηγόρος που μίλησε ανοιχτά -την κατάθεσή του παρουσιάζει «Το Βήμα»- για επίθεση που εκπορευόταν από επιχειρηματικά συμφέροντα και τα οποία κατονόμασε. Την ίδια ώρα σκιαγραφείται το «προφίλ» του προσώπου -αλβανικής καταγωγής- που φαίνεται ότι ήταν αυτός ο οποίος τελικά συμμετείχε στην επίθεση κατά του δικηγόρου.

Το σκηνικό της επίθεσης

Η επίθεση εναντίον του 60χρονου δικηγόρου σημειώθηκε το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2014. Εκείνη την ημέρα οι δύο δράστες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του δικηγόρου στην οδό Φειδίου, στην Πεντέλη. Μόλις εκείνος βγήκε, τον πυροβόλησαν με πιστόλι στο πρόσωπο και του άρπαξαν χαρτοφύλακα που περιείχε 30.000 ευρώ.

Αρχικά η Αστυνομία κατηγόρησε και συνέλαβε δύο νεαρούς ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση που εμφανίζονταν να είχαν κίνητρο τη ληστεία. Ο 60χρονος δικηγόρος φέρεται να τους είχε αναγνωρίσει σε ποσοστό 70-95% και συμπλήρωνε ότι εκείνοι που του επιτέθηκαν ήταν φρεσκοξυρισμένοι. Οι ίδιοι αρνούνταν κάθε συμμετοχή, προέβαλαν άλλοθι ενώ παρουσίασαν βίντεο από την επομένη της επίθεσης που επισκέπτονταν καφετέρια έχοντας μακριά γένια.

Το μοιραίο «αποτύπωμα» και ο «Όλντι»

Όμως όλα άλλαξαν με τα ευρήματα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ακτή Δηλαβέρη στον Πειραιά όπου είχε καταφύγει η συμμορία Αλβανών που είχε αιματοκυλίσει το Μικρολίμανο πριν από τρεις εβδομάδες και άλλα νυχτερινά κέντρα νωρίτερα. Σε πολλά σημεία του δωματίου ανιχνεύθηκε DNA το οποίο ταυτοποιήθηκε με ίδιο γενετικό «αποτύπωμα» που είχε ανιχνευθεί στο σημείο επίθεσης εναντίον του δικηγόρου στην Πεντέλη.

Με δεδομένο ότι το DNA δεν ταυτοποιήθηκε με εκείνο των δύο συλληφθέντων, του Κλοντίν Λεκ και του Άλμπερ Μπ., οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν ότι ανήκει στο τρίτο μέλος της συμμορίας, έναν 31χρονο Αλβανό που οι συνεργοί του τον αποκαλούν «Όλντι».

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματισθεί, ο «Όλντι» είχε συλληφθεί στην Πάτρα για κλοπές και είχε εισαχθεί στο Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων Ανηλίκων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου. Ακολούθησαν την περίοδο 1999-2005 νέες συλλήψεις στην Ομόνοια και στην περιοχή του Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης για κλοπές. Αποφυλακίσθηκε σύντομα, τον Νοέμβριο του 2005, και συνελήφθη πάλι στις 13 Μαρτίου 2012 από το Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας για κλοπές. Όμως και πάλι αποφυλακίστηκε 15 μέρες αργότερα.

Του χρεώνουν φόνο και ένοπλες επιθέσεις

Σύμφωνα με κατάθεση συνεργών του, ο «Όλντι» ήταν πρωταγωνιστής στη δολοφονική υπόθεση της συμμορίας Αλβανών σε καφέ-μπαρ στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης στην Αθήνα (Μεταξουργείο) προ μερικών μηνών, όπου από πυρά καλάσνικοφ έχασε τη ζωή του ένας 44χρονος Έλληνας, ανυποψίαστος θαμώνας του μαγαζιού. Επίσης φέρεται δράστης επίθεσης εναντίον ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου χρημάτων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανόν το ενδεχόμενο ο «Όλντι» μαζί με κάποιον από τους ήδη συλληφθέντες από τη συμμορία του Μικρολίμανου να ήταν οι δράστες της επίθεσης εναντίον του δικηγόρου με «άνωθεν εντολή».

Ο δικηγόρος, θύμα της επίθεσης, στις 3 Δεκεμβρίου έδωσε νέα κατάθεση στην οποία ανέφερε: «Είμαι πεπεισμένος ότι οι δράστες της επίθεσης σε βάρος μου είχαν ως πρώτιστο στόχο να μου αφαιρέσουν τη ζωή και το γεγονός ότι μου ζήτησαν και μου άρπαξαν το τσαντάκι ήταν πρόσχημα για να φανεί σαν ληστεία. Εντύπωση επίσης μου προκαλεί το γεγονός ότι είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, που δείχνει ότι ήταν βέβαιοι ότι δεν θα αφήσουν μάρτυρα πίσω τους».

Η προστριβή

Ο δικηγόρος συνέδεσε -χωρίς τη διατύπωση καμίας αμφιβολίας αλλά και χωρίς να παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία- ότι η επίθεση εναντίον του συνδέεται με προστριβή που είχε ως νομικός εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) με επιχειρηματία ο οποίος έχει κατηγορηθεί για υπόθεση ιδιωτικής επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο 60χρονος δικηγόρος αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 με τον εν λόγω επιχειρηματία, ο οποίος είχε φυλακισθεί στον Κορυδαλλό, σε καφετέρια εμπορικού κέντρου στην Αθήνα με τη διαμεσολάβηση γνωστού δικηγόρου και πολιτικού προσώπου.

Όπως ανέφερε το θύμα της ένοπλης επίθεσης, «όταν έκανα μια συγκεκριμένη πρόταση στον επιχειρηματία, εκείνος εξεμάνη, μου δήλωσε ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν και ότι εγώ ήθελα να τον βάλω φυλακή. Ακολούθως αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση υβρίζοντας και απειλώντας».

Συνέδεσε μάλιστα την επίθεση εναντίον του και με ένα προγενέστερο περιστατικό της 19ης Σεπτεμβρίου 2014, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο «100» και ανέφερε ψευδώς ότι ο δικηγόρος είχε πυροβολήσει σε περιοχή των Εξαρχείων. Ο δικηγόρος είχε τότε εντοπισθεί από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, χωρίς να επιβεβαιωθεί η καταγγελία.

Σημειώνει επίσης ότι «οι αστυνομικοί μού είπαν ότι αυτή η καταγγελία έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί αν έφερε όπλο για να μην υπάρξει εμπλοκή στη μετέπειτα δολοφονική επίθεση εναντίον του», καθώς και ότι το όνομα που έδωσε ο καταγγέλλων στο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. συμπίπτει επίτηδες με αυτό συναδέλφου του που έχουν από κοινού την υπόθεση του ΛΑΓΗΕ.

Μέχρι στιγμής πάντως στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της Πεντέλης δεν του έχουν σταλεί τα στοιχεία για τη δράση της συμμορίας των Αλβανών του Μικρολίμανου.

Ωστόσο αναμένεται να ερευνηθεί -σε περίπτωση περαιτέρω ταυτοποίησης των στοιχείων- αν υπήρξε κάποιος δίαυλος μέσα από φυλακές μεταξύ ορισμένων κρατουμένων στην υπόθεση του σκανδάλου της ηλεκτρικής εταιρείας και Ελλήνων ποινικών που έδιναν εντολές στους αλβανούς κακοποιούς.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet