Με κατάνυξη εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κηφισιά
Κοινωνία

Με κατάνυξη εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κηφισιά

Με χιονιά και τσουχτερό κρύο αλλά και με τη λαμπρότητα και την κατάνυξη που απαιτείται εορτάστηκαν φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην Κηφισιά.

Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κηφισιάς – Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος και με την παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πιστών.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς συνοδεύει παιανίζοντας τον Τίμιο Σταυρό για την τελετή Αγιασμού των ΥδάτωνΜετά το πέρας της δοξολογίας, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς να προπορεύεται παιανίζοντας θρησκευτικούς ύμνους, η πομπή μετέφερε τον Σταυρό  στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων, στη λίμνη του Άλσους Κεφαλαρίου  όπου και έλαβε χώρα η καθιερωμένη ρίψη του, κατά μίμηση της Βάπτισης του Θεανθρώπου.

Ο σεβασβιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος έριξε τον σταυρό στα παγωμένα νερά της λίμνης και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες ένας νεαρός πολίτης και υπάλληλος του Δήμου Κηφισιάς ο Γιάννης Δρυμώνης έπεσε στα κρύα νερά προκειμένου να πιάσει τον Σταυρό και να λάβει την ευλογία του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet