Ομιλία για την Αμφίπολη στην Κηφισιά
Πολιτισμός

Ομιλία για την Αμφίπολη στην Κηφισιά

Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας», στο πλαίσιο των διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Νίκος Αντωνόπουλος», διοργανώνει ομιλία με θέμα «Αμφίπολη – Η αρχαία πόλη και ο Τύμβος Καστά» την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, στις 18:30, στην αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» (Διονύσου & Μυρσίνης).

Εισηγήτρια της διάλεξης θα είναι η δρ. Ποτίτσα Γρηγοράκου, καθηγήτρια στο Λαïκό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ιστορικός ερευνητής του Ελληνιστικού Πολιτισμού της Ανατολής.

Η κ. Γρηγοράκου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, μέσα από την ομιλία της και με τη βοήθεια ροής εικόνων, θα αναφερθεί στην αρχαία πόλη της Αμφίπολης ως πόλη μνήμης του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ως τον συνδετικό κρίκο της Μακεδονίας με τον Ελληνιστικό κόσμο του Μ. Αλεξάνδρου στην Ανατολή. Επίσης θα αναφέρει και άλλες μακεδονικές πόλεις με το όνομα Αμφίπολη στην Ασία. Τέλος θα μιλήσει για τον Τύμβο, το μεγαλειώδες ταφικό μνημείο που αντιπροσωπεύει την τέχνη, τον πλούτο και τη μεγαλοπρέπεια της Αυτοκρατορικής Μακεδονίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet