Συνηγορεί… ο Πολίτης για διαγραφή προστίμων
Αυτοδιοίκηση

Συνηγορεί… ο Πολίτης για διαγραφή προστίμων

Με παρέμβασή του ο Συνήγορος του Πολίτη πέτυχε ακύρωση προστίμων που είχαν επιβάλει δήμοι σε κατόχους ΙΧ για παράνομη στάθμευση.

Ο Συνήγορος του Πολίτη προέτρεψε πολίτες να λάβουν, από τους δήμους, αντίγραφα των κλήσεων, με σκοπό να αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία που είχαν εγγραφεί (π.χ. άδεια κυκλοφορίας, αριθμός κυκλοφορίας, μάρκα, χρώμα) με τα πραγματικά. Από την αντιπαραβολή διαπιστώθηκε από πολίτες ότι οι κλήσεις, βάσει των οποίων τους είχε επιβληθεί το πρόστιμο, δεν περιείχαν σωστά τα στοιχεία του οχήματός τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν είχε προσδιοριστεί ακριβώς η θέση του οχήματος σε σχέση με τη σήμανση και σε άλλες δεν είχαν καταγραφεί κάποια στοιχεία.

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, θα πρέπει να αναγράφονται ορθά όλα τα στοιχεία που αφορούν στον ακριβή προσδιορισμό του οχήματος του παραβάτη και της παράβασης που διαπράχθηκε, όπως επεσήμανε ο Συνήγορος του Πολίτη στους δήμους. Οι παραπάνω εσφαλμένες καταχωρίσεις ή ενδεχόμενες παραλήψεις στην καταγραφή των στοιχείων ακυρώνουν την κλήση και η αρμόδια αρχή δεν πρέπει να εισπράττει το αντίτιμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet