Απαλλαγή δημοτικών τελών στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα
Κοινωνία

Απαλλαγή δημοτικών τελών στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει τους δημότες και τους κατοίκους του ότι ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας για όσο χρόνο παραμένουν κλειστά.

Για την απαλλαγή από το τέλος καθαριότητας ενός ακινήτου απαιτούνται:

α. Υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στον Δήμο, περί μη χρήσης του ακινήτου.

β. Βεβαίωση της ΔΕΗ ότι το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείται.

Όπως επισημαίνεται σχετικώς, η υπεύθυνη δήλωση περί μη χρήσης του ακινήτου δεν μπορεί, κατ΄ αρχήν να αξιολογηθεί από τον Δήμο όταν αναφέρεται σε χρόνο προγενέστερο της υποβολής της σε αυτόν.

Η προβλεπόμενη απαλλαγή από το τέλος καθαριότητας ισχύει από την ημερομηνία κατάθεσης των ανωτέρω δικαιολογητικών, ύστερα από την οποία είναι δυνατό να ελεγχθεί η «μη «χρήση» του ακινήτου, υποβάλλοντας τα προαναφερθέντα δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται χρησιμοποίηση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος των υπόχρεων ολόκληρο το τέλος που αναλογεί σε κάθε κατηγορία ακινήτου μαζί με το σχετικό πρόστιμο, αναδρομικά από τον χρόνο απαλλαγής.

Παρακαλούνται οι δημότες οι οποίοι κάνουν διακοπή της ηλεκτροδότησης στα ακίνητά τους, να προσέρχονται άμεσα στον Δήμο για τη σχετική δήλωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet