ΚΕΔΕ: Οι προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Παιδεία
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Οι προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Παιδεία

Η συνέχιση του Προγράμματος Δία Βίου Μάθησης και οι τρόποι χρηματοδότησής του, η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και η ομαλή χρηματοδότηση δαπανών για τις σχολικές καθαρίστριες, η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, οι κτιριακές ανάγκες και το κόστος λειτουργίας των σχολικών εγκαταστάσεων, η λειτουργία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων στους δήμους, αλλά και τα Συμβούλια Νέων και η γενικότερη εμπλοκή των νέων στα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, είναι τα θέματα που απασχόλησαν την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ, η οποία συνήλθε μετά από απόφαση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό τον Γ. Ιωακειμίδη, δήμαρχο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και τον Θ. Παπαθανάση, πρώην δήμαρχο Ναυπάκτου και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ενόψει της διεξαγωγής του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπογράμμισε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, «τον ουσιαστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση στα φλέγοντα ζητήματα της παιδείας και της νεολαίας» και τόνισε «τον ρόλο της Επιτροπής ως εισηγητικού εργαλείου στο πλαίσιο της χάραξης αντίστοιχων πολιτικών από την ΚΕΔΕ, αλλά και στις θεματικές συναντήσεις των αιρετών ενόψει του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Ιωακειμίδης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κάλεσε τα μέλη να προχωρήσουν στη διαμόρφωση του περιγράμματος του πλαισίου δράσης και επεσήμανε ότι η Επιτροπή καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από ανοιχτά θέματα με επείγοντα χαρακτήρα και μεγάλη σπουδαιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε, όπως αναφέρεται, να διαμορφωθεί σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) ερωτηματολόγιο, το οποίο θα αποσταλεί στους δήμους, ώστε να αναδειχθούν τα κρίσιμα ζητήματα που θα προσεγγιστούν κατά προτεραιότητα, καθώς και να ζητηθεί και να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση στον τομέα της Παιδείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet