«Μια Οικογενειακή Υπόθεση»… για την οικογένεια Ξυλούρη
Πολιτισμός

«Μια Οικογενειακή Υπόθεση»… για την οικογένεια Ξυλούρη

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς», ο Σύλλογος Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως» και ο Σύλλογος Ανωγειανών της Αθήνας «Το Ιδαίον Άντρον» προσκαλούν στην προβολή της ταινίας «Μια Οικογενειακή Υπόθεση», την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, στις 8:15 μ.μ., στον κινηματογράφο «ΔΙΑΝΑ», Περικλέους 14, στο Μαρούσι.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς της ταινίας και κρητικό κέρασμα.

Οι Ξυλούρηδες είναι η πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδος. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και τη μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.

Η ταινία μεταφέρει τον θεατή στην Κρήτη, εκεί όπου η μουσική παράδοση βιώνεται καθημερινά μέσα από τις γιορτές, τους γάμους και τα πανηγύρια.

Από τα ορεινά τοπία των Ανωγείων μέχρι τις ερήμους της Αυστραλίας, ξεδιπλώνεται το πορτραίτο μιας οικογένειας που έχει τη δύναμη να θυσιάσει – και να κερδίσει – τα πάντα μέσα από τη μουσική.

Κινηματογράφος «ΔΙΑΝΑ»: τηλ. 6977 265425, 6948 875726.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet