Ομιλία για τον Κωνσταντίνο Τσάτσο στην Κηφισιά
Πολιτισμός

Ομιλία για τον Κωνσταντίνο Τσάτσο στην Κηφισιά

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο «Νίκος Αντωνόπουλος» του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Προσωπικότητες της Κηφισιάς» διοργανώνει ομιλία του καθηγητή Λίνου Μπενάκη με θέμα «Κωνσταντίνος Τσάτσος: Τα ύστερα αυτοβιογραφικά του».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, από τις 19:00 έως τις 20:30, στην Έπαυλη Δροσίνη, Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού.

Ο Λίνος Γ. Μπενάκης είναι ιστορικός της Ελληνικής, κυρίως της Βυζαντινής Φιλοσοφίας, τέως διευθυντής του «Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας» της Ακαδημίας Αθηνών (1971-1983), εκδότης της Επετηρίδος του Κέντρου «Φιλοσοφία» και πολλών αυτοτελών εκδόσεων. Έκτοτε επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών, υπεύθυνος για τις σειρές κριτικών εκδόσεων κειμένων των Βυζαντινών Φιλοσόφων και των Βυζαντινών Σχολιαστών του Αριστοτέλους στο πλαίσιο του  Corpus Philosophorum Medii Aevi της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Ενώσεως (18 τόμοι από το 1984 ως σήμερα). Επίσης υπεύθυνος για τη «Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη» του κληροδοτήματος Έλλης Λαμπρίδη με πλούσια συλλογή φιλοσοφικών βιβλίων και αρχειακού υλικού, εκδόσεις κ.λπ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet