Να πέσουν οι τόνοι μεταξύ Γ. Πατούλη – Γ. Καραμέρου ζητεί η Ενότητα
Πολιτική

Να πέσουν οι τόνοι μεταξύ Γ. Πατούλη – Γ. Καραμέρου ζητεί η Ενότητα

Να χαμηλώσουν τους τόνους και να συνεργαστούν στο Πρόγραμμα επισιτιστικής και υλικής βοήθειας σε απόρους, προς όφελος των απόρων, καλεί τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τον αντιπεριεφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο, η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη και τεσσάρων δημάρχων του Βόρειου Τομέα από τη μία πλευρά και του αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα κ. Γ. Καραμέρου από την άλλη, σχετικά με τη διαχείριση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το «Πρόγραμμα επισιτιστικής και υλικής βοήθειας σε απόρους» η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι επισημαίνει: 

Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσαν οι ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία πέντε χρόνια δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση και καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι η αλληλεγγύη δεν αποτελεί μονοπώλιο κανενός και ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα έπρεπε να επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή διακριτικότητα προκειμένου να μη θίγεται η αξιοπρέπεια οποιουδήποτε ωφελούμενου συμπολίτη μας.

Στον κανόνα αυτό  εξαίρεση αποτέλεσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης ο οποίος μέσω του επικοινωνιακού του επιτελείου φρόντιζε να διαδίδει και την παραμικρή δράση αλληλεγγύης που διοργάνωνε είτε σαν δήμαρχος, είτε σαν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Δεν δίστασε μάλιστα στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης του με τους Αλληλέγγυους Δρόμους στο Μαρούσι και του κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες να καταδικάσει με τις πράξεις και τις παραλείψεις του πάνω από δέκα παραγωγούς σε δυσβάστακτα πρόστιμα που επεβλήθησαν από το υπουργείο Εμπορίου.

Τώρα διεκδικεί τον ίδιο ρόλο αποκλειστικά και σαν πρόεδρος της ΚΕΔΕ αρνούμενος να συμπράξει με την Περιφέρεια Αττικής, ώστε το πρόγραμμα αυτό να οργανωθεί συναινετικά μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, της Εκκλησίας και άλλων ανθρωπιστικών, κοινωνικών οργανώσεων, όπως επιβάλλεται, για να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ, για να μην μείνει αβοήθητος ούτε ένας συμπολίτης μας.

Χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης, μεταφέρει στην ΚΕΔΕ τις δικές του προσωπικές απόψεις που στερούνται θεσμικής νομιμοποίησης.

Συμπαρασύροντας και άλλους τέσσερις δημάρχους κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Περιφέρειας και ειδικά κατά του αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Καραμέρου με αήθεις χαρακτηρισμούς.

Προτείνει  σε θεσμικά όργανα (ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ) την έκδοση ψηφισμάτων εις βάρος του κ. αντιπεριφερειάρχη.

Είχαμε επισημάνει και στο παρελθόν, με αφορμή το θέμα της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησιάς, ότι η τακτική αυτή δεν προωθεί τη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, υποσκάπτει το κύρος των θεσμών και εν τέλει δεν αποβαίνει προς όφελος των πολιτών.

Η πολιτική βούληση της Περιφέρειας Αττικής έχει εκφραστεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της η Ρένα Δούρου, η οποία δήλωσε πως όλοι οι Δήμοι θα αντιμετωπίζονται ισότιμα χωρίς κομματικά κριτήρια και πελατειακές σχέσεις όπως στο παρελθόν.

Η δέσμευση αυτή είμαστε σίγουροι ότι είναι αποδεκτή και από τον κ. αντιπεριφερειάρχη και αποδεικνύεται στην πράξη με την έγκριση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων στον Δήμο Αμαρουσίου ‒και όχι μόνο‒ προϋπολογισμού αρκετών εκατομμυρίων.

Η εμμονή του κ. Πατούλη στην υιοθέτηση ανορθολογικών σχεδίων οργάνωσης του προγράμματος χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με το Δημοτικό Συμβούλιο, την Περιφέρεια και την ΠΕΔΑ, αλλά και η πρότερη πολιτεία του στα θέματα αλληλεγγύης, δεν μας πείθουν για την ειλικρίνεια, αλλά και την αποτελεσματικότητα των προθέσεων του.

Το εγχείρημα είναι μεγάλο και δεν περιορίζεται μόνο στη διανομή τροφίμων και φαρμάκων. Απαιτούνται και άλλες δράσεις ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης των ωφελουμένων για τις οποίες οι Δήμοι δεν διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή και προσωπικό.

Έστω και τώρα καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να χαμηλώσουν τους τόνους και να συνεργαστούν ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση υλοποίησης του προγράμματος, όπως άλλωστε ήδη συμφωνήθηκε και σε άλλες Αντιπεριφέρειες της Αττικής, προς όφελος αποκλειστικά των απόρων και μόνο αυτών. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet