Δήμος Αμαρουσίου: «“Ουρά” του κ. Καραμέρου η αντιπολίτευση Αμαρουσίου»
Πολιτική

Δήμος Αμαρουσίου: «“Ουρά” του κ. Καραμέρου η αντιπολίτευση Αμαρουσίου»

Ότι «εκτελεί κομματικές εντολές» και «μετατρέπει την αντιπολίτευση του Δήμου Αμαρουσίου σε “ουρά” του κ. Καραμέρου» κατηγορεί τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Λευτέρη Μαγιάκη ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, απαντώντας σε ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, για να χαμηλώσουν οι τόνοι μεταξύ του κ. Γ. Πατούλη και του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου, αναφορικά με το Πρόγραμμα επισιτιστικής και υλικής βοήθειας σε απόρους (βλέπε δημοσίευμα Να πέσουν οι τόνοι μεταξύ Γ. Πατούλη – Γ. Καραμέρου ζητεί η Ενότητα).

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου:

Ο κ. Μαγιάκης εκτελεί κομματικές εντολές. Μετατρέπει την αντιπολίτευση του Δήμου Αμαρουσίου, σε «ουρά» του κ. Καραμέρου

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης υπεράσπισης που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, κ. Μαγιάκης, μετά τις καταγγελίες τεσσάρων δημάρχων του Βόρειου Τομέα Αττικής σε βάρος του αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρου αλλά και την εμπλοκή του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, ο κ. Μαγιάκης όφειλε, ως δημοτικός σύμβουλος και αιρετός εκπρόσωπος του Α΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την αυτονομία του θεσμού που κλήθηκε να υπηρετεί. Θα έπρεπε αυτός πρώτος από όλους να ζητά να διερευνηθεί σε βάθος, αν όσα κατήγγειλαν οι δήμαρχοι περί εκβιασμών και απειλών, είναι αληθινά. Αφενός γιατί οι απειλές αυτές στρέφονται σε βάρος συναδέλφων του αιρετών του Α΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης. Αφετέρου, γιατί αυτός που καταγγέλλεται για αντιθεσμική συμπεριφορά, ανήκει στον ίδιο με τον κ. Μαγιάκη κομματικό χώρο. Κι επιπλέον, φιλοδοξούσε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου στις εκλογές του 2014 με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, στη θέση του κ. Μαγιάκη. Εύλογα αναρωτιόμαστε: δεν τον απασχολεί τον κ. Μαγιάκη η αλήθεια; δεν τον προβληματίζει η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Καραμέρου, σύμφωνα με τις καταγγελίες των δημάρχων; 

Δεύτερον, ο κ. Μαγιάκης σκόπιμα υποβαθμίζει τις σημαντικές κοινωνικές δράσεις του δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. Τους χιλιάδες ωφελημένους όλα αυτά τα χρόνια από τη λειτουργία των πρότυπων δημοτικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου. Αυτό όμως που αμφισβητεί ο κ. Μαγιάκης, το αναγνωρίζουν οι πολίτες του Αμαρουσίου, γεγονός  που αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.

Τρίτον, ο κ. Μαγιάκης συντάσσεται με την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής στο ζήτημα της διαχείρισης του επισιτιστικού προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας, κι όχι με την πλευρά των Δήμων. Αποδέχεται, προφανώς για λόγους κομματικής σκοπιμότητας και υπακοής, ότι μπορεί η Περιφέρεια να είναι συντονιστής του προγράμματος, αν και δεν διαθέτει ούτε δομές, ούτε εμπειρία. Στοιχεία που διαθέτουν οι Δήμοι, που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούν με επιτυχία δεκάδες δημοτικές κοινωνικές δομές, όπως Κοινωνικά Παντοπωλεία, Δημοτικές Ιματιοθήκες, Δημοτικά Ιατρεία και Φαρμακεία, Γεύματα Αγάπης, κ.λπ. Σε όλη την Ελλάδα, οι Περιφέρειες συμμετέχουν ως ισότιμοι εταίροι, στις συμπράξεις που δημιουργούνται για την υλοποίηση του προγράμματος. Μόνον στην Αττική και ειδικά στον Βόρειο Τομέα, προσπαθεί η Περιφέρεια να επιβληθεί ως επικεφαλής εταίρος και συντονιστής. Γιατί άραγε;  Αντί ο κ. Μαγιάκης να υπερασπίζεται την αυτονομία και λειτουργική ανεξαρτησία των Δήμων, όπως υποστηρίζει η ΚΕΔΕ, μετατρέπει τον εαυτό του και τη δημοτική του παράταξη σε «ουρά» της Περιφέρειας και του κ. Καραμέρου. Ο λόγος που το κάνει είναι ξεκάθαρος. Υπακούει στις κομματικές εντολές. Αν η διοίκηση της Περιφέρειας όμως ήταν άλλη, ο κ. Μαγιάκης θα ζητούσε να έχουν οι Δήμοι, κι όχι η Περιφέρεια τον πρώτο λόγο.

Τέταρτον, στην ανακοίνωσή του, δεν διστάζει ακόμη και στο ζήτημα της οδού Φραγκοκλησιάς, να υιοθετήσει τις απόψεις του Δήμου Χαλανδρίου, κι όχι του Δήμου Αμαρουσίου. Προφανώς για τον κ. Μαγιάκη μεγαλύτερη αξία έχουν οι κομματικές φιλίες και συμμαχίες, από τα συμφέροντα των κατοίκων του Αμαρουσίου. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι κάτοικοι του Πολυδρόσου.

Πέμπτον, δεν λέει αλήθεια ο κ. Μαγιάκης όταν ισχυρίζεται ότι έχει εγκρίνει η Περιφέρεια αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι. Η αλήθεια είναι ότι όσα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα για την πόλη μας, έχουν εγκριθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας. Κι εγκρίθηκαν γιατί αφενός είχαμε ολοκληρωμένες μελέτες, αφετέρου γιατί τα διεκδικήσαμε ως δημοτική αρχή. Δεν μας χαρίστηκαν, ούτε στηριχθήκαμε σε κομματικές φιλίες. Το ίδιο θα γίνει και στο μέλλον. Όσα έργα μας εγκριθούν, θα μας εγκριθούν όχι γιατί θα μας τα χαρίσει κανείς, αλλά γιατί θα τα έχουμε διεκδικήσει βάσει ολοκληρωμένων μελετών. Τα χρήματα της Περιφέρειας και του ΕΣΠΑ δεν ανήκουν ούτε στην κα Δούρου, ούτε στον κ. Καραμέρο για να τα μοιράζουν κατά το δοκούν. Είναι χρήματα των ελλήνων και ευρωπαίων φορολογουμένων, δεν είναι προίκα καμίας διοίκησης. Ας αφήσει λοιπόν τα παχιά λόγια ο κ. Μαγιάκης, γιατί σε μας λογικές Μαυρογυαλούρου δεν περνούν.

Έκτον, σε ένα πράγμα συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μαγιάκη,  ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Εμείς δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση, αλλά δεν ανεχόμαστε και τις απειλές. Πιστεύουμε στη συνεργασία. Η συνεργασία όμως προϋποθέτει ισοτιμία και ειλικρίνεια. Αν θέλει η διοίκηση της Περιφέρειας να συνεργαστούμε προς όφελος των πολιτών, θα είμαστε δίπλα της. Ούτε όμως «από πάνω», ούτε «από κάτω». Ισότιμοι. Με σεβασμό στον ρόλο και το έργο που ο καθένας μπορεί να επιτελέσει, χωρίς απειλές και προσβολές.

Τέλος, ο κ. Μαγιάκης, ως δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να απαντήσει σε ένα ερώτημα. Καθαρά και χωρίς υπεκφυγές:  υιοθετεί τις δημόσιες δηλώσεις του Κ. Καραμέρου περί «παράγκας δημάρχων», ή ότι «οι δήμαρχοι ενδιαφέρονται για την κουτάλα», ή ότι «το πάρτι τελείωσε»; Αποδέχεται τον διαχωρισμό των δημάρχων σε «δεξιούς και μη δεξιούς»; Αν συμφωνεί μαζί του, που δεν το πιστεύουμε λόγω της μέχρι σήμερα πολιτικής του διαδρομής, καλώς τον υπερασπίζεται με τη δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε. Αν όμως διαφωνεί, προσφέρει κακές υπηρεσίες και στο κόμμα του, αλλά και στη δημοτική παράταξη που ηγείται, μετατρέποντάς την σε «ουρά» ενός υβριστή του Α΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet