Κοινή συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ & ΕΝΠΕ αποφάσισαν οι πρόεδροι των Ενώσεων
Αυτοδιοίκηση

Κοινή συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ & ΕΝΠΕ αποφάσισαν οι πρόεδροι των Ενώσεων

Κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αποφάσισαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου.

Στόχος της κοινής συνεδρίασης είναι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «να ενωθούν οι δυνάμεις του Α΄ και Β΄ Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να δοθούν λύσεις και να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας, ώστε ενωμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει στο μέλλον επ΄ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών».

Στην κοινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, τα εξής:

  • Με αφορμή τις ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές σε όλη τη χώρα από τις πρόσφατες θεομηνίες, η ανάγκη να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών και των ΟΤA Α΄ Βαθμού για την καταγραφή των αναγκών και τη δρομολόγηση λύσεων.
  • Μια σειρά από ζητήματα (όπως το νέο ΕΣΠΑ, το Επισιτιστικό Πρόγραμμα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, κ.λπ.) που απαιτούν τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ Α΄ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης.
  • Όποια άλλα ζητήματα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου μεταξύ των δύο Αυτοδιοικητικών φορέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet