Βιωματικό εργαστήρι για… επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία
Επιχειρήσεις – Αγορά

Βιωματικό εργαστήρι για… επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου διοργανώνουν βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία».

ΑφίσαΣτόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη κρίσιμων προσωπικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητοι για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Οι δεξιότητες αυτές δρουν συμπληρωματικά με τα γνωστικά αντικείμενα τα οποία διδάσκονται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το βιωματικό εργαστήρι απευθύνεται σε απόφοιτους λυκείου, φοιτητές και νέους εργαζόμενους και περιλαμβάνει τέσσερις (διακριτές) ενότητες, διάρκειας 4 ωρών η κάθε μία.

Ενότητα 1: Διαχείριση Σταδιοδρομίας– 4 ώρες

Η σταδιοδρομία στον επαγγελματικό στίβο είναι μία διαρκής διαδικασία που απαιτεί διαχείριση με σωστό σχεδιασμό και συγκεκριμένα βήματα προσαρμοσμένα τόσο στο περιβάλλον όσο και στις προσωπικές κλίσεις και χαρακτηριστικά.

Στη συγκεκριμένη ενότητα θα συζητηθούν μεταξύ άλλων:

  • Τρόποι εξεύρεσης εργασίας
  • Επιλογή καριέρας
  • Σύνταξη βιογραφικού
  • Συμπεριφορά σε εργασιακό περιβάλλον
  • Ανάλυση SWOT (Αυτογνωσία-Ανάλυση περιβάλλοντος)
Ενότητα 2: Ηγετικά χαρακτηριστικά – 4 ώρες

Η επιτυχημένη επαγγελματική πορεία προϋποθέτει την ανάπτυξη κάποιων χαρακτηριστικών που προσδιορίζονται σαν ηγετικά, όπως για παράδειγμα οι προσωπικές αξίες, η αυτοπαρακίνηση, η πρωτοβουλία, η επικέντρωση, η δημιουργικότητα, η δέσμευση, η ομαδικότητα κ.λπ.

Θα συζητηθούν τα χαρακτηριστικά αυτά, ο τρόπος ανάπτυξης τους και το πώς το κάθε ένα συμβάλλει στην επιτυχία.

Ενότητα 3: Αποτελεσματικότητα – 4 ώρες

Η πεμπτουσία της επιτυχίας είναι τα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Για την επίτευξη τους απαιτείται η ανάπτυξη συγκεκριμένων τεχνικών και συνηθειών που μεγιστοποιούν τις πιθανότητες επίτευξης των στόχων.

Οι τεχνικές αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την σωστή στοχοθέτηση, τη διαχείριση χρόνου και την διαδικασία επίλυσης προβλημάτων, ενώ οι συνήθειες περιλαμβάνουν την οπτικοποίηση του στόχου, την προληπτική δράση και την προτεραιοποίηση.

Κατά τη διάρκεια της ενότητας αυτής θα αναλυθούν και θα συζητηθούν οι παραπάνω τεχνικές και συνήθειες.

Ενότητα 4: Επικοινωνία – 4 ώρες

Στην εποχή μας ιδιαίτερα η αποτελεσματική επικοινωνία είναι απαραίτητο συστατικό της επαγγελματικής ανάδειξης και επιτυχίας.

Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε τους τρόπους επικοινωνίας καθώς και τους βασικούς όρους και συνήθειες που βελτιώνουν την επικοινωνία μας με τους άλλους.

Όροι όπως ενσυναίσθηση, συναισθηματική νοημοσύνη ή συνήθειες όπως η στάση «κερδίζω/κερδίζεις», η συνέργεια και η αλληλεξάρτηση θα συζητηθούν ενώ θα γίνει αναφορά και σε τύπους και μοντέλα συμπεριφοράς.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

  • Ενότητα 1 – Διαχείριση Σταδιοδρομίας: Τρίτη 10/3
  • Ενότητα 2- Ηγετικά χαρακτηριστικά: Πέμπτη 12/3
  • Ενότητα 3 – Αποτελεσματικότητα – Τρίτη 17/3
  • Ενότητα 4 – Επικοινωνία – Πέμπτη 19/3

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 6145148. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, 12- 14 άτομα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet