Συμμαχία Πολιτών: «Κεραία τηλεφωνίας στη Λυκόβρυση για… άλλες περιοχές»
Ποιότητα Ζωής

Συμμαχία Πολιτών: «Κεραία τηλεφωνίας στη Λυκόβρυση για… άλλες περιοχές»

Εγκατάλειψη των πολιτών από τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης με αφορμή την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο επί των οδών Πολεμιστών 23 και Αρχαίας Ολυμπίας, στη Λυκόβρυση, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ότι η κεραία έχει εγκατασταθεί σε περιοχή αμιγούς κατοικίας για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κάποιου άλλου γειτονικού δήμου, στον οποίο, όπως αναφέρει, «η εταιρεία δεν μπορούσε να εγκαταστήσει την κεραία» και έτσι προτιμήθηκε η Λυκόβρυση «στην οποία δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς δημοτικής αρχής».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Το πρόβλημα με τη νέα κεραία κινητής στη Λυκόβρυση
Πήρε άδεια για να καλυφθούν με σήμα… άλλες περιοχές

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που τα τελευταία χρόνια λειτουργούν με… άνεση στα όρια του Δήμου μας κτύπησαν και πάλι. Αυτή τη φορά στη Λυκόβρυση, σε μια γειτονιά αμιγούς κατοικίας για να εξυπηρετήσουν με τις νέες κεραίες όχι τις ανάγκες της περιοχής αλλά προφανώς κάποιου άλλου δήμου γιατί όπως μας δήλωσαν οι κάτοικοι, οι οποίοι είναι βεβαίως ανάστατοι η γειτονιά «είχε σήμα». Μάλλον δεν είχαν καλό σήμα σε κάποιον άλλο γειτονικό δήμο όπου η εταιρεία δεν μπορούσε να εγκαταστήσει την κεραία. Και προτίμησε τη Λυκόβρυση στην οποία δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς δημοτικής αρχής.

Νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας στη ΛυκόβρυσηΣτις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για τη νέα κεραία που τοποθετήθηκε στην ταράτσα του κτηρίου επί της οδού Πολεμιστών 23 και Αρχαίας Ολυμπίας οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας του Δήμου έλεγαν την Τετάρτη διάφορες δικαιολογίες «δεν ξέραμε», «δεν είδαμε», «δεν μας ρώτησαν» κ.λπ. Η παρουσία όμως εκεί του επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, επί δημαρχίας του οποίου στην Πεύκη είχαν κατέβει αρκετές παράνομες κεραίες, τους δημιούργησε προβλήματα αναξιοπιστίας, γιατί έπρεπε να απαντήσουν και σε μια μεγάλη αλήθεια.

Ακριβώς το προηγούμενο βράδυ (Τρίτη 10 Μαρτίου) κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας Κώστας Μπαλδεράνος είχε ερωτήσει τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους (τεχνικών έργων κ. Παπανικολάου, Λυκόβρυσης κ. Σκαμάκη, Πεύκης κ. Φωτίδη) «για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας επί της Πολεμιστών 23 στη Λυκόβρυση και Διγενή και Βουλγαροκτόνου στην Πεύκη».

Απάντηση δεν… καταδέχτηκε να δώσει κανένας. Ούτε ο δήμαρχος, ούτε οι αντιδήμαρχοι. Και προκαλεί εντύπωση κάτι. Αν δεν γνώριζαν για τις υποθέσεις γιατί δεν ερώτησαν τυχόν λεπτομέρειες. Ας απαντήσουν στους πολίτες, οι οποίοι κάθε ημέρα και περισσότερο νιώθουν την εγκατάλειψη της δημοτικής αρχής. 

Κάποιες λεπτομέρειες για την κεραία της οδού Πολεμιστών και Αρχαίας Ολυμπίας. Η άδεια από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την κατασκευή της κεραίας δόθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2015, ενώ η επίσημη αίτηση της εταιρείας είχε κατατεθεί στις 24 Οκτωβρίου 2014. Το υψόμετρο του εδάφους είναι 245 μέτρα και το ύψος του κτηρίου 11,3 μέτρα. Σύμφωνα με την άδεια η εταιρεία έχει δικαίωμα να τοποθετήσει δύο ιστούς.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet