Εντυπωσίασε το όνειρο δυο νέων ανθρώπων στην προβολή του «AfriQuest»
Πολιτισμός

Εντυπωσίασε το όνειρο δυο νέων ανθρώπων στην προβολή του «AfriQuest»

Γέμισε από κόσμο κάθε ηλικίας το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2015, προκειμένου να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «AfriQuest», το οδοιπορικό δυο νέων παιδιών, του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της Θεοδώρας Μπίτση, που ξεκίνησαν πριν λίγα χρόνια από την Πεύκη για να διασχίσουν ολόκληρη την Αφρική.

Οι Ελπ. Χρυσοβέργης και Θ. Μπίτση σε σχολείο στην ΑφρικήΣκοπός των παιδιών ήταν να μεταφέρουν την ελληνική πίστη και αφοσίωση σε έναν κόσμο γεμάτο ιδανικά προσφοράς για τον συνάνθρωπο, στα πέρατα της Μαύρης Ηπείρου και παράλληλα να βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια βιβλιοθήκη για τα παιδιά και να έχει εύκολη πρόσβαση σε νερό μια ολόκληρη κοινότητα της Αφρικής.  Εκεί, στην Αφρική, το όνειρο δυο νέων ανθρώπων έγινε πραγματικότητα.

Σε μία βραδιά στην οποία η Πεύκη είχε την τιμητική της, καθώς είναι η πόλη των παιδιών αυτών, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης προλόγισε, ιδιαίτερα συγκινημένος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, την εκδήλωση και δήλωσε ότι «τέτοια παραδείγματα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο αποτελούν παράδειγμα Πολιτισμού και Παιδείας και πρέπει να καθορίζουν την ζωή κάθε ανθρώπου».

Οι συντελεστές του εξαιρετικού αυτού ντοκιμαντέρ, μετά το πέρας της προβολής, ανέβηκαν στη σκηνή, εν μέσω, όπως αναφέρεται, συνεχών χειροκροτημάτων, ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης και το ΠΕΑΠ για την ευκαιρία που τους έδωσαν να μεταφέρουν την ιστορία τους, και μίλησαν στο κοινό για το πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι και τα συναισθήματα που βίωσαν διασχίζοντας σε έξι μήνες 11 χώρες και 15.000 χλμ. Στο τέλος, θέλησαν να μοιραστούν μαζί με το κοινό της πόλης τους, όπως είπαν, το πιο ουσιαστικό μήνυμα που αποκόμισαν από αυτό το περιπετειώδες ταξίδι. Όπως ανέφεραν, «γνώρισαν πολλούς ανθρώπους, είδαν διαφορετικούς πολιτισμούς, εντόπισαν μέγιστες διαφορές με τον δυτικό πολιτισμό άλλα τελικά διαπίστωσαν ότι η ευτυχία του ανθρώπου δεν μπορεί ποτέ να προέλθει από τα υλικά αγαθά, παρά μόνο από την προσφορά στον συνάνθρωπο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet