Ποιες παρεμβάσεις δρομολογούνται στα σχολεία του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ποιες παρεμβάσεις δρομολογούνται στα σχολεία του Αμαρουσίου

Με τη διοίκηση και υπηρεσιακούς παράγοντες της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) συναντήθηκε την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αμαρουσίου για ζητήματα Εκπαίδευσης Δημήτρης Καρλαύτης, με σκοπό την προώθηση λύσεων σε μια σειρά από εκκρεμότητες που αφορούν τα σχολεία της πόλης.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λόγω παρεμβάσεως γονέων μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (βλέπε δημοσίευμα «Γιοφύρι της Άρτας» οι επισκευές στο 16ο Δημοτικό Αμαρουσίου – VIDEO) την οποία ακολούθησε επιστολή του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη προς τον πρόεδρο της ΚτΥπ (βλέπε δημοσίευμα Αυστηρή επιστολή Γ. Πατούλη στην ΚτΥπ για τις σχολικές υποδομές).

Αρχικά, ο αντιδήμαρχος και τεχνικοί του Δήμου Αμαρουσίου, συναντήθηκαν με τον διευθυντή Μελετών της ΚτΥπ Δ. Φιλλιπάκο και στελέχη της υπηρεσίας, με σκοπό την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου. Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν κι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκαν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, τα εξής:

  • Αρχικά να αναθέσει η ΚτΥπ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στον Δήμο Αμαρουσίου τις διαδικασίες νομιμοποίησης του αυθαίρετου τμήματος του σχολικού κτηρίου, καθώς και την αδειοδότηση των απαιτούμενων εργασιών επισκευών που απαιτούνται να εκτελεστούν.
  • Στη συνέχεια, να αναλάβει η ΚτΥπ τη δημοπράτηση και την εκτέλεση των εργασιών επισκευής, με στόχο αυτές να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος και οι τεχνικοί του Δήμου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΚτΥπ Ηρακλή Δρούλια, με τον οποίο συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της πόλης, τα οποία περιγράφονταν σε επιστολή που απέστειλε προς τη διοίκηση της ΚτΥπ την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης οι εκπρόσωποι του Δήμου Αμαρουσίου ενημερώθηκαν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, για τα παρακάτω:

  • Ολοκληρώνεται και παραδίδονται στην ΚτΥπ τις επόμενες εβδομάδες οι απαραίτητες μελέτες, για την κατασκευή του νέου σχολικού κτηρίου του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου, στην Π.Ε. Αναβρύτων.
  • Ανατέθηκαν οι μελέτες που αφορούν στην ανέγερση του νέου σχολικού κτηρίου του 11ου Δημοτικού και 12ου Νηπιαγωγείου.
  • Προχωρούν από την ΚτΥπ οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των εκτάσεων στα Ο.Τ. 852 και 855, που αφορούν στην ανέγερση του 9ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Αμαρουσίου, καθώς και στην επέκταση του 5ου Δημοτικού Σχολείου.
  • Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης για την έναρξη των παρεμβάσεων σε αύλειους χώρους σχολείων της πόλης.

Τέλος, συμφωνήθηκε, όπως αναφέρεται, οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις αντίστοιχες της ΚτΥπ, προκειμένου να επισπευσθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet