Γόνιμος διάλογος στην 11η Συνοικιακή Συνέλευση Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Γόνιμος διάλογος στην 11η Συνοικιακή Συνέλευση Δήμου Κηφισιάς

Γόνιμος και ελεύθερος διάλογος με τους πολίτες και ανάδειξη των προβλημάτων που τους απασχολούν έγινε κατά την 11η Συνοικιακή Συνέλευση του Δήμου Κηφισιάς που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κηφισιάς, στις 26 Μαρτίου 2015.

Παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, του προεδρεύοντος των Συνοικιακών Συνελεύσεων – αντιδημάρχου Γιώργου Τσούλου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων σχολείων και φορέων συζητήθηκαν αιτήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «ο τρόπος αξιοποίησης της έκτασης στη διασταύρωση Φραγκοπούλου και Γ. Λύρα που πρόκειται να διατεθεί για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, με τους πολίτες της περιοχής να εκφράζουν τις απόψεις τους για το ενδεχόμενο κατασκευής ενός κλειστού γυμναστηρίου και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις μιλώντας ακόμα και για τη δημιουργία πάρκου στην περιοχή, η οποία όπως υποστήριξαν είναι πυκνοκατοικημένη και αμιγούς κατοικίας».

Παράλληλα στην εν λόγω Συνοικιακή Συνέλευση τέθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα εξής θέματα:

  1. Θέματα που αφορούν τα σχολεία της περιοχής, το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο  Λύκειο  Κηφισιάς, όπου στεγάζεται και το Κοινωνικό Φροντιστήριο μέχρι τις 8:00 μ.μ. Ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου με την παροχή τουλάχιστον δύο  σχολικών φυλάκων.
  2. Τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης του χώρου της ΧΑΝ για  αθλητικές  δραστηριότητες.
  3. Ζητήθηκε επιδιόρθωση των πεζοδρομίων στην  οδό  Γ. Λύρα.
  4. Επισημάνθηκε το ζήτημα ένταξης περιοχών στο σχέδιο, όπως της περιοχής Αγίας Κυριακής και περιοχής  απέναντι από το φυτώριο «Μουντάνου».
  5. Δόθηκαν σημεία όπου πινακίδες του ΚΟΚ είναι χαλασμένες ή σπασμένες και χρειάζονται επιδιόρθωση ή αντικατάσταση.
  6. Τονίστηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας δημοτικής τοπικής συγκοινωνίας προς τον ηλεκτρικό σταθμό (ΗΣΑΠ).
  7. Συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης και ζητήθηκε η συνδρομή της δημοτικής αρχής.
  8. Έγινε διάλογος για τα Συνοικιακά Συμβούλια και οι πολίτες ζήτησαν να ενημερωθούν για τον τρόπο  λειτουργίας τους.

Οι Συνοικιακές Συνελεύσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες συνοικίες του Δήμου Κηφισιάς προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις των πολιτών που αφορούν στην καθημερινότητά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet