Συμμαχία Πολιτών: «Γιατί κ. δήμαρχε δεν κοστολογείτε το έργο στο Ο.Τ.9;»
Πολιτική

Συμμαχία Πολιτών: «Γιατί κ. δήμαρχε δεν κοστολογείτε το έργο στο Ο.Τ.9;»

Ότι δεν δέχθηκε πρόταση που ετέθη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης για κοστολόγηση του έργου στο Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση κατηγορεί τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Παράλληλα, η παράταξη απαντά σε δελτίο Τύπου του Δήμου που κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο Πεύκης και νυν δημοτικό σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για τα οικονομικά του Δήμου (βλέπε δημοσίευμα Τ. Μαυρίδης: «Να πώς χρέωσε τον Δήμο ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος»).

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Γιατί ο δήμαρχος δεν δέχτηκε την πρόταση για κοστολόγηση του έργου στο Ο.Τ. 9;
Πώς συμφώνησε μόνο για 19% έκπτωση στο έργο των 14 εκατ.;

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στους χώρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πανελλήνιο επίπεδο λόγω του πρωτάκουστου γεγονότος να υποχρεώσει ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας (ευτυχώς υπήρχαν και τιμητικές εξαιρέσεις) να εγκαταλείψουν την αίθουσα για να μην συζητήσουν θέματα, τα οποία είχαν θέσει εγγράφως δυο εβδομάδες νωρίτερα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Όμως στην αρχή αυτής της συνεδρίασης στη συζήτηση για το Ο.Τ. 9 της Λυκόβρυσης, η παράταξή μας, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, η οποία λειτουργεί πάντα σε κλίμα συνεννόησης και υπευθυνότητας, είχε υποστηρίξει θερμά το αίτημα να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής το «χαράτσι» που πληρώνουν οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης για την κατασκευή του έργου, λόγω της άστοχης απόφασης, που είχε παρθεί το 2010 επί δημαρχίας Φωκιανού.

Τόσο ο επικεφαλής Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, όσο και ο Κώστας Μπαλδεράνος πρότειναν στον δήμαρχο να προχωρήσουμε ταυτοχρόνως και σε κοστολόγηση του έργου, το οποίο καλύπτεται από εθνικούς πόρους (70%) και το χαράτσι της Λυκόβρυσης (30%). Με τον τρόπο αυτό θα διαπιστώναμε αν αυτό το έργο είναι υπερβολικά ακριβό (κόστος άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ), όπως ακούγεται εδώ και καιρό και αν θα μπορούσε να γίνει με τα μισά χρήματα, όπως υποστηρίζουν ειδικοί. Όμως ο δήμαρχος αρνήθηκε την υπεύθυνη και καθαρή πρόταση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η οποία θα υπηρετούσε τη διαφάνεια και βεβαίως το εθνικό και τοπικό συμφέρον. Όλοι γνωρίζουμε ότι η συμβολή των κατοίκων της Λυκόβρυση στην κατασκευή του έργου είναι άνω των 3.500.000 ευρώ. Άρα μπορεί οι κάτοικοι να γλύτωναν ένα μεγάλο ποσό. Να σημειωθεί ότι το έργο, το οποίο επιβλέπουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, γίνεται με τη μέθοδο μελέτης-κατασκευής άρα η δημοπράτηση δεν βασίζεται σε δεδομένη μελέτη εφαρμογής.

Το γιατί αρνήθηκε ο δήμαρχος είναι άγνωστο…

Με την ευκαιρία κι επειδή ο κ. Μαυρίδης προσπάθησε να κάνει την περασμένη εβδομάδα… μάθημα περί ποσοστού εκπτώσεων στα έργα που έγιναν παλαιότερα στην Πεύκη, το οποίο και τοποθέτησε στο 50%, τον ερωτάμε:

Γιατί δεν ζήτησε από τον κ. Φωκιανό να μην κατακυρωθεί με έκπτωση μόλις 19% αντί ποσοστού 50-60% που θεωρεί ο ίδιος πρέπον, το έργο της ανάπλασης του Ο.Τ 9; Αλήθεια γιατί… άφησαν οι δυο τους την ευκαιρία να μειωθεί η δαπάνη του έργου κατά 4.500.000 ευρώ; Πώς του… ξέφυγε αυτή η λεπτομέρεια του κ. Μαυρίδη, την ώρα μάλιστα που από τις οκτώ εταιρείες που συμμετείχαν στη δημοπρασία οι επτά είχαν αποκλειστεί ενωρίτερα κι έτσι άνοιξαν στον Δήμο την προσφορά μόνο μιας εταιρείας στην οποία και κατακύρωσαν το έργο προϋπολογισμού 14.236.000 ευρώ;

Γιατί δεν αναφέρει το παραμικρό για το άλλο έργο του πρώην δήμου Λυκόβρυσης για την «πράσινη πόλη,» προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ που κατακυρώθηκε το 2010 επί δημαρχίας Φωκιανού, με έκπτωση 8%; Την ίδια ώρα το αντίστοιχο έργο της Πεύκης ο Θεοδωρακόπουλος το υπέγραψε με έκπτωση 53%; Ούτε εδώ σχόλιο; Μήπως δεν τον ενδιαφέρουν οι εκπτώσεις για έργα άνω του εκατομμυρίου, αλλά μόνο για τα μικρότερα ποσά, για να μην…μπερδεύεται στους υπολογισμούς;

Και τι να πει όμως…

Ότι την ίδια ώρα τα μεγάλα έργα της Πεύκης επί Θεοδωρακόπουλου είχαν τεράστιες εκπτώσεις;

Θέλετε παραδείγματα:

 – Η μεγάλη ανάπλαση της Κάτω και Άνω Πεύκης (ποσοστό έκπτωσης 61%), που σχεδιάστηκε το 2008-2009 από το δήμο Πεύκης αλλά κάποιοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν υλοποιήθηκε τελικά εφέτος. Είναι ένα σημαντικό έργο επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου, το οποίο ολοκληρώθηκε τώρα με την οδό Γρηγορίου  Ε΄ όπου βρίσκονται ο Ναός των Αγίων Αποστόλων και το ΚΑΠΗ. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε γίνει η παρέμβαση γύρω από την Κορίνθου, που ένωσε τα σχολεία και το δάσος στην Κάτω Πεύκη.

– Η ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης και η κεντρική πλατεία Πεύκης (έκπτωση 59,14% στη δημοπράτηση του 2010), που μπλοκάρισαν ο κ. Φωκιανός και ο κ. Μαυρίδης και στέρησαν από την πόλη ένα τεράστιο έργο.

– Η «πράσινη πόλη» (έκπτωση 55% το 2010), με παρεμβάσεις για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Κάτω Πεύκη με την πράσινη διαδρομή δίπλα στο δάσος Μορέλα, στην Άνω Πεύκη, με την ανάπλαση γύρω από το άλσος Βαρβαρέσου και στη Λεωφόρο Ειρήνης με την κατασκευή της νέας πλατείας δίπλα στον Βερόπουλο.

– Το μεγάλο έργο των ομβρίων της Πεύκης, μήκους 3.550 μ., που πραγματοποιήθηκε το 2009 με έκπτωση 55%. Έδωσε οριστικές λύσεις τόσο στην Κάτω όσο και στην Άνω Πεύκη.

Φαίνεται ότι αυτοί που προετοίμασαν το δελτίο Τύπου με τις αθλιότητες της περασμένης εβδομάδας έριξαν τον ίδιο τον κ. Μαυρίδη στον λάκκο, τον οποίο είχε σκάψει για τους αντιπάλους του. Και ειλικρινά λυπόμαστε για τον ξεπεσμό αυτό. 

Κάνουμε πάντως μια σύσταση στον δήμαρχο. Ας ανασκουμπωθεί και ας αρχίσει έστω και τώρα τη δουλειά, γιατί η πόλη προχωράει ακυβέρνητη για τα βράχια. Και δεν θέλει κανένας μας να πάει προς τα εκεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet