Αντιπαράθεση για τον Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού
Κοινωνία

Αντιπαράθεση για τον Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού

Με ανακοίνωσή της, στην οποία μεταξύ άλλων προειδοποιεί και με έκδοση “Μαύρης Βίβλου” για πράξεις και παραλείψεις της προηγούμενης διοίκησης, απαντά η δημοτική αρχή του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου στις κατηγορίες της μείζονος μειοψηφίας για εγκατάλειψη των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην πόλη.

Στην ανακοίνωσή της, η νυν διοίκηση αναφέρει:

Μετά τη γελοία ένσταση με την οποία ζητούσαν την επανάληψη των δημοτικών εκλογών, μετά το ναρκοθετημένο-έργο για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου στην περιοχή του Τριγώνου Εθνικής Αντιστάσεως, ο συνδυασμός της πρώην διοίκησης επανέρχεται με προκλητική ανακοίνωση για κάτι που δεν είχαμε ποτέ και δήθεν «χάσαμε».

Αναφορικά με τον Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • O σταθμός υπολειτουργούσε από τον Νοέμβριο του 2013. Υπήρχαν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και μια φορά την εβδομάδα παρέχονταν συγκεκριμένες υπηρεσίες.
  • Στο κέντρο δεν λειτούργησαν ποτέ όλες οι ιατρικές και συμβουλευτικές παροχές για τις μητέρες και τα παιδιά.
  • Σύμφωνα με τον αρχικό του προγραμματισμό έπρεπε να λειτουργεί στο Μαρούσι (στο ισόγειο του πρώην ΙΚΑ). Ωστόσο, λόγω έλλειψης χώρων στον γειτονικό Δήμο, ο σταθμός λειτούργησε προσωρινά στο παράρτημα ΙΚΑ της Νέας Ερυθραίας. Έτσι, με τα νέα δεδομένα κατασκευής ειδικού χώρου στο Μαρούσι, μεταφέρθηκε στον Δήμο όπου ήταν σχεδιασμένο να λειτουργήσει.
  • Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, η μεταφορά του σταθμού, καθώς και όλων των Ιατρείων του ΠΕΔΥ, ήταν δρομολογημένη λόγω της αδράνειας της προηγούμενης διοίκησης.
  • Σε συνεργασία με την UNICEF, που ήδη ανακοινώθηκε, ο Δήμος Κηφισιάς θα παρέχει εκτεταμένο εμβολιασμό στα σχολεία, καθώς και συμβουλευτικά προγράμματα μητρικού θηλασμού.
  • Επίσης, παιδίατροι θα επισκέπτονται δύο φορές την εβδομάδα το παράρτημα ΠΕΔΥ της Νέας Ερυθραίας, προκειμένου να συνταγογραφούν και να γίνονται οι απαραίτητοι ιατρικοί έλεγχοι στα παιδιά.

Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Υγειονομική Περιφέρεια Αθήνας για μια πραγματική έναρξη λειτουργίας Σταθμού Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου. Έγιναν προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργηθεί ΙΚΑ στη Νέα Ερυθραία ή αφέθηκε να λειτουργεί ως παράρτημα και ανά πάσα στιγμή να μπορεί να μεταφερθεί στο Μαρούσι, όπου άνηκε;

Μας προκαλούν να εκδώσουμε “Μαύρη Βίβλο” για πράξεις και παραλείψεις της προηγούμενης διοίκησης!

Το δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης Σίγουρα Βήγματα

Οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου και η τελευταία του Νίκου Χιωτάκη είχε επιτύχει από το ΙΚΑ αφενός την παραμονή των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μισθωμένο από τον ασφαλιστικό οργανισμό κτήριο και αφετέρου την εύρυθμη λειτουργία του σε πληρότητα ιατρείων, καθώς και την επιπλέον στέγαση και λειτουργία τμήματος «μητέρα και παιδί» που εξυπηρετούσε εκατοντάδες δημότισσες.

Με αυτοδιοικητική θλίψη παρακολουθούμε σήμερα, επί διοικήσεως Γεωργίου Θωμάκου, να μεταστεγάζονται τα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ στο ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας και να χάνεται μία προσπάθεια και όραμα σύγχρονων νοσηλευτικών ιατρικών διαγνωστικών και συμβουλευτικών παροχών για τις μητέρες και τα παιδιά, μέσα από το πρόγραμμα «μητέρα και παιδί». Εν αντιθέσει με τον Δήμο Αμαρουσίου στον οποίο περιέχεται και αυτή η εξαιρετική προνοιακή δράση.

Η παράταξή μας, διακατεχόμενη μόνο από πνεύμα αλληλεγγύης για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Δήμου μας και των δημοτών μας, καταθέτει δημόσια στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς:

ΠΡΟΤΑΣΗ

1. Άμεσα και από κοινού όλων των μελών του Δ.Σ., με διαβήματα στην κεντρική διοίκηση και στον αρμόδιο φορέα, ώστε να επανενταχθεί ο Δήμος μας στο πρόγραμμα φροντίδας «μητέρα και παιδί» και να λειτουργήσει άμεσα στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, στον μισθωμένο δημοτικό χώρο όπου στεγαζόταν η πρώην Δημοτική Επιχείρηση Νέας Ερυθραίας (ως λύση ανάγκης).

2. Να στεγαστούν όλα τα ιατρεία του ΠΕΔΥ σε ενδεδειγμένο κτήριο στη Νέα Ερυθραία, ως έχει άλλωστε υποχρέωση ο εν λόγω ασφαλιστικός φορέας από τον νόμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet