Ψήφισμα – διαμαρτυρία Δ.Σ. Κηφισιάς για τη δέσμευση διαθεσίμων
Πολιτική

Ψήφισμα – διαμαρτυρία Δ.Σ. Κηφισιάς για τη δέσμευση διαθεσίμων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς, συνεδρίασε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, για να συζητήσει το ζήτημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη, εγκρίθηκε το κάτωθι ψήφισμα – διαμαρτυρία:

Ο Δήμος Κηφισιάς και το Δημοτικό του Συμβούλιο διαμαρτύρεται έντονα και εκφράζει την απόλυτη αντίθεση του, στην απόφαση της Κυβέρνησης, να προχωρήσει αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση και διάλογο, στην έκδοση ΠΝΠ, με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.

Καλούμε την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την ΠΝΠ και στη συνέχεια να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Άλλωστε η Αυτοδιοίκηση, ως πυλώνας της Δημοκρατίας, Εθνικός φορέας με γνήσια ανθρωποκεντρικό και κοινωνικό χαρακτήρα είναι αυτονόητο ότι θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην Εθνική δημοσιονομική προσπάθεια και στην υπέρβαση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δηλώνουμε ότι συντασσόμενοι προς την απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, δεν θα εφαρμόσουμε όσα προβλέπει η ΠΝΠ,  μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη  στοιχειώδη λειτουργία τους.

Συντασσόμαστε επίσης με την απόφαση της ΚΕΔΕ να εξαντληθεί κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα με σκοπό να ακυρωθεί το περιεχόμενο της ΠΝΠ, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει αόριστες και δυσεφάρμοστες διατάξεις.

Ξεκαθαρίζουμε ότι πλέον η Αυτοδιοίκηση  δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη. Οι Δήμοι πλήρωσαν και με το παραπάνω «το μερίδιο τους στο λογαριασμό» της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας. Τα δημοσιονομικά πλεονάσματα της χώρας στηρίχθηκαν στα πλεονάσματα των Δήμων κι όχι στα ελλείμματα που εξακολουθεί να παράγει η κεντρική κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet