Ανδρ. Γκιζιώτης: «Απειθαρχία… για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού»
Κοινωνία

Ανδρ. Γκιζιώτης: «Απειθαρχία… για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού»

«Η απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής, Ανδρέας Γκιζιώτης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αλληλεγγύη στους μετανάστες

Οι εκρηκτικές διαστάσεις του προβλήματος υποδοχής και στήριξης των προσφύγων και μεταναστών που καταφεύγουν στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων Ε.Ε. – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, της φτώχειας και των αντιδραστικών καθεστώτων.

Η πολιτική που εφαρμόζεται απαρέγκλιτα με βάση τους Κανονισμούς Δουβλίνο II και III και τη Συνθήκη Σένγκεν κρατάει εγκλωβισμένους στην Ελλάδα, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν προορισμό άλλες χώρες. 

Η ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος. Η κυβέρνηση πρέπει, εδώ και τώρα, να εξασφαλίσει ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα. Ν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαι απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Άμεση αποχώρηση όλων των ελληνικών στρατευμάτων από ιμπεριαλιστικές αποστολές. Καμία συμμετοχή στις νέες επεμβάσεις που προετοιμάζονται με πρόσχημα τους «τζιχαντιστές», που θα πολλαπλασιάσουν τα κύματα των προσφύγων. 

Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος απέναντι σ΄ αυτά τα εγκλήματα. Ο πόνος και η οργή για τον τραγικό θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, ανάμεσά τους και μικτών παιδιών, πρέπει να στραφεί ενάντια στους υπεύθυνους αυτών των εγκλημάτων, που είναι η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις τους, το ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής

Ανδρέας Γκιζιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet