Κάθε μέρα είναι… διαφορετική στην 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Πολιτισμός

Κάθε μέρα είναι… διαφορετική στην 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Συνεχίζει να προσφέρει… αρώματα και εικόνες η ανανεωμένη 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η οποία διεξάγεται από την Τετάρτη 22 Απριλίου έως την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, στο Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος».

Ο γνώριμος χώρος του Άλσους Κηφισιάς «μεταμορφώνεται», καθώς στα 20 στρέμματά του φιλοξενούνται 70 επιλεγμένοι παραγωγοί και περισσότερα από 2.000 είδη φυτών.

61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Η 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μάς υποδέχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αλλά και εκπαιδευτικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους. Έτσι, κάθε μέρα είναι διαφορετική, με ομιλίες για τη φύση, μαγειρέματα με φρέσκα μυρωδικά στην υπαίθρια κουζίνα που έχει στηθεί για τον σκοπό αυτό, ψυχαγωγία με διαδραστικά εργαστήρια, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά και πολλά άλλα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ανθοκομικής Έκθεσης:

Τετάρτη 29/4

17:00 Περίπτερο ΠΕΕΓΕΠ

«Η εμπορευματοποίηση των κοινών αγαθών – Η περίπτωση των σπόρων» (από τον κ. Αντώνη Μπρούμα, Δικηγόρο).

20:00 «Πορτοκαλεώνας»

Ομιλία: «Κηφισιά, Ιχνηλατώντας την πόλη με οδηγό τα διατηρητέα σπίτια και το πράσινό της» (από τον κ. Παναγιώτη Ραυτόπουλο, Αρχιτέκτονα – Μηχανικό).

Μια ομιλία, που πέραν από τις προαστιακές επαύλεις της εύπορης τάξης του προπερασμένου αιώνα που θα παρουσιάσει, θα κάνει και μια ιδιαίτερη αναφορά στο κηποτεχνικό σχέδιο του ιστορικού Άλσους, καθώς και σε κάποια σχέδια που σώζονται ακόμα, αλλά και σε φωτογραφίες των παλαιών κήπων της Κηφισιάς.

Πέμπτη 30/4

20:30 «Stage»

Συναυλία: Θανάση Πολυκανδριώτη «50 χρόνια μουσική σε μια βραδιά».

Ο συνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης, μέσα από την πολυετή του πείρα σε επιτυχημένες παραστάσεις, έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό λαϊκό μουσικό πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται κομμάτια των ΖαμπέταΤσιτσάνη, Χιώτη, Χατζιδάκη και Θεοδωράκη.

Παρασκευή 1/5

Γύρος Κηφισιάς «Αντίκες & Λουλούδια»
Γύρος Κηφισιάς «Αντίκες & Λουλούδια»

12:00 Αντίκες & Λουλούδια. Η κλασική πια βόλτα με Αντίκες στην Κηφισιά θα παρελάσει και φέτος μπροστά από τα μάτια μας, σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης μας. Εκκίνηση από την Πλατεία Ελαιών, Νέας Κηφισιάς. Το πρώτο αυτοκίνητο θα αναχωρήσει στις 12:30.

Δείτε το video του 10ου Γύρου Κηφισιάς «Αντίκες & Λουλούδια 2015» (δημιουργία και παραγωγή της εταιρείας PICTURECRAFTS).

12:00-14:00 Κυνήγι θησαυρού από την Greenpeace, μέσα στο μαγιάτικο Άλσος Κηφισιάς. Δηλώστε συμμετοχή στο περίπτερο της.

Από τις 12:00 και έπειτα η Greenpeace, σε συνεργασία με την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, θα φυτεύσει τον Μελισσόκηπό της μέσα στο Άλσος Κηφισιάς και θα χρειαστεί τη βοήθεια σας!

12:00 «Όλα για τη γαρδένια».

Μαθαίνουμε για τα λουλούδια και τα φυτά στην 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Μαθαίνουμε για τα λουλούδια και τα φυτά στην 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

18:00 «Όλα για την καμέλια»

Πότε τα ποτίζουμε; Τι χώμα θέλουν; Τι λίπασμα τους δίνουμε; Γιατί μαυρίζουν τα φύλλα τους; Πώς θα τα γλιτώσουμε από το κιτρίνισμα των φύλλων.

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα αγαπημένα σας φυτά, την Πρωτομαγιά, στο περίπτερο της ΠΕΕΓΕΠ στο πάνω μέρος του Άλσους. Δύο σύντομα αλλά περιεκτικά μαθήματα κηπουρικής, από τους Γεωπόνους της Ανθοκομικής.

17:00 «Χώμα + Νερό = Ζωή του Φυτού (από τον κ. Εμμανουήλ Καπάνταη, Δασολόγο, Προϊστάμενο Δ/νσης Πρασίνου & Περιβάλλοντος Δήμου Νίκαιας) – Στο Περίπτερο της ΠΕΕΓΕΠ.

19:00 «Πορτοκαλεώνας». Η Greenpeace εξασφάλισε για εσάς, την προβολή του πολύ-βραβευμένου ντοκιμαντέρ «More than Honey». Σας περιμένουμε για να το δούμε παρέα…

21:00 Stage. Μουσική και χορός από την Κούβα, από το συγκρότημα «Son Latinos».

«Μαγειρέματα» στην 61η Ανθοκομικής Έκθεση Κηφισιάς
«Μαγειρέματα» στην 61η Ανθοκομικής Έκθεση Κηφισιάς

Σάββατο 2/5

10:00 «Η Φύση Διδάσκει» (από την κα Νίκη Κεφαλά, Γεωπόνο, εκπρόσωπο της εταιρείας έργων πρασίνου, Greenfox) – Στο Περίπτερο της ΠΕΕΓΕΠ.

12:00 «Πορτοκαλεώνας». «The Netherlands Horticulture keeps on innovating». Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για το πώς η Ολλανδική Αγροτική Ανάπτυξη εξακολουθεί να καινοτομεί (από τον Siwarde J. Sap Sr. Economic and Trade advisor). Η Ομιλία θα γίνει στα αγγλικά, με παράλληλη μετάφραση.

17:00 Crescendo Quartet. Το γνωστό μας πια από τα Χριστούγεννα κουαρτέτο θα μας διασκεδάσει με τα έγχορδα του.

20:15 Η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Κάτω Κηφισιάς θα ανοίξει το πρόγραμμα για την λίγο πιο έμπειρη στο τραγούδι χορωδία, που θα την ακολουθήσει στη σκηνή.

20:30 Χορωδία ΚΑΠΗ Κηφισιάς.

Κυριακή 3/5

10:00 «Φτιάχνοντας Φωλιές Πουλιών» (από τον κ. Κώστα Τάτση, Γεωπόνο ΕΔΕ, Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΕΓΕΠ) – Στο Περίπτερο της ΠΕΕΓΕΠ.

12:00 «Πορτοκαλεώνας». Ομιλία. «Η οικολογική γεωργία ως τρόπος ζωής α) Ο ρόλος των σπόρων «ελευθερίας» β) Η χρησιμότητα ενός βοτανόκηπου εντός και εκτός αστικού τοπίου». Δυο θέματα σε μια ομιλία, που βρίσκονται μέσα στην καρδιά της έννοιας της «Ευζωίας».

Παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Αθανασίου
Παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Αθανασίου

18:00 «Πορτοκαλεώνας». Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών. Πώς κατασκευάζεται μια φιγούρα του Καραγκιόζη; Τα μέλη του Θεάτρου Σκιών  Αθανασίου θα δείξουν, σε όσους ενδιαφέρονται, κάποια από τα μυστικά της τέχνης τους.

20:00 Παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Αθανασίου.

Δευτέρα 4/5

17:00 «Ο Κήπος, ένα αφήγημα πολεοδομικών προθέσεων». Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Σχίζα. Στο Περίπτερο της ΠΕΕΓΕΠ.

19:00 Θεατρικό. «Ο Πρίγκιπας που ταξιδεύει». Μια διαφορετική ματιά στον «Μικρό Πρίγκιπα» από τη θεατρική ομάδα της κας Αυγουστάτου.

Bonsai Bougainvillea
Bonsai Bougainvillea

Τρίτη 5/5

17:00 «Πορτοκαλεώνας». Τέχνη και Φιλοσοφία των Bonsai, από την  Ελληνική Λέσχη Μπονσάι. Η τεχνική της καλλιέργειας γηραιών δέντρων σε δίσκο, μια ενασχόληση που συνεισφέρει στην αρμονία ατόμου, ψυχής και φύσης.

20:00 Stage. Angelika Dusk – Live. Pop ήχοι από τη γνωστή καλλιτέχνιδα, για πρώτη φορά στο Άλσος Κηφισιάς. Με τραγούδια και από τον τελευταίο της δίσκο, «MARIONETTE».

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα της 61ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Τιμή εισόδου: 1,5 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet