Σε συνάντηση για τη διαχείριση απορριμμάτων συμμετείχε ο Τ. Μαυρίδης
Ποιότητα Ζωής

Σε συνάντηση για τη διαχείριση απορριμμάτων συμμετείχε ο Τ. Μαυρίδης

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης συμμετείχε την Τρίτη 5 Μαΐου σε συνάντηση – συζήτηση όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Βόρειου Τομέα Αθηνών, κατόπιν πρόσκλησης που απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, με θέμα τη σύσταση τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων από τους Δήμους της Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών, βάση του Οδηγού Σύνταξης Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων του ΕΔΣΝΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, να συμφωνηθεί από κοινού η διαδικασία για την εκπόνηση και εφαρμογή τοπικών σχεδίων διαχείρισης από τους Δήμους, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων που αφορά στην αποκεντρωμένη διαχείριση με έμφαση στην προδιαλογή των υλικών.

Η συνάντηση ήταν, όπως αναφέρεται, άκρως εποικοδομητική ενώ ανταλλάχθησαν απόψεις σχετικά με τη διερεύνηση δυνατοτήτων διαδημοτικών συνεργασιών όσον αφορά στην ανακύκλωση (από γυαλί, χαρτί, πλαστικό) των πράσινων υπολειμμάτων και της ενδεχόμενης κομποστοποίησης των απορριμμάτων. Παρόντες στη συζήτηση ήταν ακόμη ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) Ηρακλής Γκότσης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας και ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς για θέματα Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Προγραμματισμού Χρήστος Καλός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet