Συνάντηση γ.γ. Πολ. Προστασίας με Συνδέσμους, για την πυρασφάλεια
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση γ.γ. Πολ. Προστασίας με Συνδέσμους, για την πυρασφάλεια

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, συνάντηση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσου Μαυρόπουλου, προερχόμενου από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, με αντιπροσωπεία των Συνδέσμων της Αττικής και με θέμα την πυρασφάλεια του έτους 2015.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), ο Βλάσσης Σιώμος πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και ο Βασίλης Λαζάρου αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην πυρασφάλεια από την πλευρά των Συνδέσμων.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας από τη μεριά του, επισήμανε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΕΣΥΔΑΠ, «την έγκαιρη απόδοση της χρηματοδότησης στους Συνδέσμους και εξαιτίας αυτής, την έγκαιρη έγκριση προσλήψεων εποχικού προσωπικού», ενώ τόνισε ότι «θεωρεί πολύ σημαντική την προσφορά των Συνδέσμων στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών». Από πλευράς Συνδέσμων τέθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης μέρους των ατόμων που θα απασχοληθούν στους Δήμους με πεντάμηνη εργασία για την κάλυψη αναγκών της πυροπροστασίας, μετατροπής των δίμηνων συμβάσεων σε τετράμηνες, ώστε, όπως αναφέρεται «να αξιοποιηθεί καλύτερα η εμπειρία στην πυρασφάλεια και ενεργότερης υποστήριξης από μεριάς της αστυνομίας ιδιαίτερα κατά την περίοδο αποκλεισμού των δασικών δρόμων, σε περιόδους υψηλής επικινδυνότητας».

Ειδικότερα, οι πρόεδροι των Συνδέσμων, αφού ευχαρίστησαν τον γενικό γραμματέα για την έγκαιρη χρηματοδότηση των δράσεων πυρασφάλειας και την παράταση των συμβάσεων πυρασφαλείας από 2μηνες σε 3μηνες, έθεσαν και τα εξής ζητήματα:

1. Ένταξη των Συνδέσμων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα). Για το συγκεκριμένο θέμα ζητήθηκε η παρέμβαση του γενικού γραμματέα στη διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Καραμεσίνη και στον υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη.

2. Περαιτέρω παράταση από 3 σε 4 μήνες των συμβάσεων πυρασφάλειας.

3. Παρέμβαση του γενικού γραμματέα στην Αστυνομία για περαιτέρω συνδρομή της στο κλείσιμο των δασικών δρόμων, όταν υπάρχουν συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά.

4. Αποκατάσταση των κατεστραμένων, από τις έντονες βροχοπτώσεις, δασικών δρόμων.

5. Παρέμβαση του γενικού γραμματέα για περαιτέρω συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και πραγματοποίηση συνάντησης, με πρωτοβουλία του, όλων των εμπλεκομένων φορέων (Αστυνομίας, Δασαρχείων, Περιφέρειας, Δήμων, Συνδέσμων, Εθελοντών) για καλύτερο συντονισμό.

Ο Βλ. Σιώμος στη σύσκεψη των Συνδέσμων

Μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γενικό γραμματέα για την άμεση ανταπόκρισή του στα θέματα που του θέσαμε στις πρόσφατες συναντήσεις μας. Το καλό κλίμα που επιτύχαμε διευκολύνει τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων της Πολιτικής Προστασίας και των Συνδέσμων της Αττικής, καθώς και τον συντονισμό της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους.

»Ο ΣΠΑΠ συμμετέχει και θα συμμετέχει σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη συνεχή προσπάθεια για τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας των δασικών περιοχών ευθύνης μας, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου που τις περιβάλλει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet