ΚΕΔΕ: Η υπομονή μας εξαντλείται κα Δούρου
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Η υπομονή μας εξαντλείται κα Δούρου

Επίθεση στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου εξαπολύει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με αφορμή χαρακτηρισμούς του περιφερειακού συμβούλου Αττικής, με την παράταξη Δύναμη Ζωής, Γιώργου Μπαλάφα, στον ιστότοπο tvxs.gr για τους δημάρχους που αρνήθηκαν να καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος (Οι Δήμαρχοι-«Χαρχούδες»…).

Ο κ. Γ. Μπαλάφας απεκάλεσε τους δημάρχους «δημάρχους -Χαρχούδες» (σ.σ. Δήμαρχος Χαρχούδας αποκαλούταν στην παιδική ραδιοφωνική σειρά «Εδώ Λιλιπούπολη», που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980, ο πονηρός πολιτικάντης που εξαπατά τους πολίτες του).

Η ΚΕΔΕ καλεί την περιφερειάρχη να «μαζέψει» τους συνεργάτες της και σημειώνει ότι η ανοχή της κας Δούρου σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς από τους συνεργάτες της προς την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού θα θεωρηθεί συνενοχή και δηλώνει ότι η υπομονή της ΚΕΔΕ «εξαντλείται».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η παράταξη Δούρου δεν σέβεται την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού
Ήρθε η ώρα για την περιφερειάρχη Αττικής, να «μαζέψει» επιτέλους τους συμβούλους της

Η έλλειψη πολιτικού ήθους και πολιτικού πολιτισμού από τα στελέχη της αυτοδιοικητικής παράταξης της περιφερειάρχη Αττικής κας Δούρου, αναδείχθηκαν για μια ακόμη φορά.

Μετά τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και τις απειλές που εξαπέλυσε πριν μερικές εβδομάδες, σε βάρος δημάρχων της Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Καραμέρος, χθες αποδείχθηκε ότι στην ίδια παράταξη, τη Δύναμη Ζωής, «κυκλοφορούν κι άλλα μαργαριτάρια», αντίστοιχου ήθους κι επιπέδου.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Δούρου Γιώργος Μπαλάφας, με άρθρο που υπογράφει και το οποίο φιλοξενείται στην ιστοσελίδα tvxs.gr, χρησιμοποιεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τους δημάρχους που αρνήθηκαν να δώσουν στο Κράτος τα ταμειακά τους διαθέσιμα, αποκαλώντας τους «δημάρχους -Χαρχούδες».

Δεν θα ασχολιόμασταν με τον κ. Μπαλάφα, ούτε με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί, αν δεν γνωρίζαμε ότι πίσω από την τακτική αυτή κρύβεται ένας ύπουλος κομματικός σχεδιασμός, που στόχο έχει την απαξίωση της αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού, επειδή δεν υποκύπτει στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Μπαλάφα και αυτούς που τον βάζουν να γράφει υβριστικά κείμενα για τους δημάρχους, την ίδια άποψη με μας όσον αφορά τα ταμειακά μας διαθέσιμα έχει και η πρόεδρος της Βουλής, η κα Κωνσταντοπούλου. Να περιμένουμε λοιπόν νέο υβριστικό κείμενο με υπογραφή Μπαλάφα, που θα αποκαλεί «πρόεδρο Χαρχούδα» την κα Κωνσταντοπούλου;

Επίσης, ο ίδιος σύμβουλος επικαλέστηκε τον κ. Ρακιντζή για να υποστηρίξει ότι υπάρχει διαφθορά στην Αυτοδιοίκηση. Προφανώς δεν αντιλήφθηκε την ομιλία του υπουργού κατά της Διαφθοράς κου Νικολούδη, πριν μερικές εβδομάδες στη Βουλή, ο οποίος μιλώντας για τη διαφθορά στη χώρα μας ονομάτισε συγκεκριμένους  χώρους που το φαινόμενο ανθεί: τα εξοπλιστικά, την υγεία, τα δημόσια έργα. Καμία αναφορά δεν έκανε στους ΟΤΑ, ο υπουργός της Κυβέρνησης που υποστηρίζει ο κ. Μπαλάφας. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.

Όσο λοιπόν και να προσπαθεί ο κ. Μπαλάφας και όσοι κρύβονται πίσω από αυτόν να συκοφαντήσει τους δημάρχους και την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού, δεν θα καταφέρει τίποτε.

Αντίθετα, θα πρέπει ο ίδιος και η παράταξή του να εξηγήσουν στους πολίτες της Αττικής γιατί το αποθεματικό της Περιφέρειας, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, δεν χρησιμοποιείται όλο αυτό το διάστημα για έργα που έχουν ανάγκη οι πολίτες των Δήμων της Αττικής, αλλά αντίθετα κατατέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος για να χρηματοδοτήσει άλλες ανάγκες. Θα προτιμούσαμε αυτά τα αποθεματικά να διατίθεντο για σημαντικά έργα υποδομής π.χ. ομβρίων, που λείπουν από τους Δήμους της Περιφέρειας.

Και μάλιστα η τοποθέτηση αυτή έγινε με τρόπο τέτοιο, που για να καλυφθεί νομικά εκδόθηκε από την Κυβέρνηση πράξη νομοθετικού περιεχομένου με αναδρομική ισχύ. Αν ήταν νόμιμη η πράξη της Περιφέρειας, γιατί χρειάστηκε αναδρομική ισχύ του Νόμου; Σε αυτό έχει να απαντήσει κάτι ο υβριστής της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού κ. Μπαλάφας;

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε όσους κρύβονται πίσω από Μπαλάφες, να ασχοληθούν επιτέλους με τα καθήκοντά τους, όπως να μαζέψουν τα σκουπίδια από τις νησίδες και όποιες άλλες περιοχές ευθύνης τους. Καθήκον τους είναι να παράγουν έργο προς όφελος της χώρας και των πολιτών, κι όχι να συκοφαντούν όσους θεωρούν πολιτικούς τους αντιπάλους.

Τέλος, καλούμε την κα Δούρου «να μαζέψει» και τον κ. Μπαλάφα γιατί εφόσον συνεχιστεί η ίδια τακτική, πότε με τον έναν συνεργάτη της και πότε με τον άλλον, θα θεωρήσουμε ότι η ανοχή της αποτελεί συνενοχή.

Με ότι αυτό συνεπάγεται για τη σχέση μεταξύ Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού και διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

Η υπομονή μας εξαντλείται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet