Επιτυχημένη και η 2η αναδάσωση στο Πεντελικό
Αυτοδιοίκηση

Επιτυχημένη και η 2η αναδάσωση στο Πεντελικό

Αψηφώντας τον άστατο καιρό, εκατοντάδες εθελοντές, ανάμεσά τους μαθητές, εκπρόσωποι συλλόγων και εργαζόμενοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών CYTA, ανέβηκαν στο Πεντελικό, στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους την 2η αναδάσωση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία & Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) για το 2014 και την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, που υλοποιείται από κοινού με τον Δήμο Αμαρουσίου, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Στη 2η αναδάσωση του ΣΠΑΠ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μέλη του Δ.Σ. και προσωπικό του Συνδέσμου, καθώς και εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Με την ευκαιρία της παρυσίας του στη 2η δεντροφύτευση στο Πεντελικό, ο κ. Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν ούτε σήμερα τους φίλους του δάσους και, χάρη στη δυναμική τους παρουσία, καταφέραμε όλοι μαζί να κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην προσπάθειά μας για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα πράσινο Πεντελικό όρος».

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα εξωτερικά συνεργεία, τα γραφεία ΣΠΑΠ, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου, που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δεντροφύτευσης, όπως, επίσης, το ασθενοφόρο του Δήμου που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και η Τροχαία Αγίας Παρασκευής.

Στο σημείο της δεντροφύτευσης βρέθηκαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ και δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, και Παναγιώτης Σπανόπουλος, ο δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο διευθυντής Αναδασώσεων Περιφέρειας Αττικής Παναγιώτης Σάσσαλος, ο διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωάννης Καρακώστας, ο υποδιοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηλίας Τσάπουρας, ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός, η διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΚΑΪ Δώρα Γιαννακάκη, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων Αναστάσιος Βιρβίλης, ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΣΠΑΠ Νίκος Σταθόπουλος, το προσωπικό του Κέντρου, εργαζόμενοι από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και την Πολιτική Προστασία Δήμου Πεντέλης.

Από μέρους εθελοντικών ομάδων και συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την πρωτοβουλία η Τοπική Εφορεία Αμαρουσίου – Μελισσίων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Ελλάδας, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, ο Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού «Η Συμπολιτεία», η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ) και ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου.

Σημαντική ήταν, επίσης, η παρουσία μαθητών, συγκεκριμένα από το Byron College, το International School of Athens, το St. Catherine’s British School in Athens, το Champion School, την Ιόνιο Σχολή, οι περιβαλλοντικές ομάδες από το 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης, και το 57ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, όπως και των εργαζομένων και εθελοντών της εταιρίας CYTA, που έδωσαν δυναμικό «παρών».

Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της αναδάσωσης: στην ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, στο ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ, στο Ξενοδοχείο HILTON, που προσέφερε ατομικές συσκευασίες πρωινού και στην εταιρεία ΚΟΡΠΗ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet