Οι προτάσεις των Συλλόγων για το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης
Ποιότητα Ζωής

Οι προτάσεις των Συλλόγων για το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης

Σε δύο συμπεράσματα συμπυκνώνουν οι Σύλλογοι Παραδείσου και Πολυδρόσου τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Αμαρουσίου για το έργο “Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, παρουσία του πρέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Γαρδέλη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Καρλαύτη, δημοτικών συμβούλων, μελετητών του έργου υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και μελών των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων.

Με βάση το κοινό έγγραφο που απέστειλαν στον Δήμο Αμαρουσίου οι δύο Σύλλογοι αναφέρουν σχετικά με το έργο ότι διαπιστώθηκαν:

  1. Έλλειψη επικαιροποιημένης μελέτης που να λαμβάνει υπόψη τα σημερινά δεδομένα οδικής κυκλοφορίας και να υποστηρίξει τη λειτουργία του έργου, μετά την ολοκλήρωσή του στη συνολική διαδρομή των 3.650 μέτρων, στις περιοχές του Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου.
  2. Σειρά βελτιώσεων που απαιτούνται να ολοκληρωθούν άμεσα, με επανασχεδίαση παράλληλα και κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, ώστε να βελτιστοποιηθεί  η λειτουργικότητά του και να μην αποτελέσει αιτία προβλημάτων στις διερχόμενες περιοχές.

Μάλιστα, οι Σύλλογοι προχωρούν στην “κωδικοποίηση” τις υποβληθείσες προτάσεις ανά περιοχή (βλ. παραρτήματα που ακολουθούν), η οποία -όπως αναφέρουν- θα διευκολύνει τους εμπλεκόμενους στην κατασκευή του έργου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά, θετικά και έγκαιρα τα θέματα που τίθενται, λαμβάνοντας υπόψη και το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων δηλώνουν ότι αναμένουν να τους παρουσιαστούν οι τελικές προτάσεις λύσεων που θα επιλεγούν σε επόμενη σύσκεψη ενημέρωσής τους, για την οποία δεσμεύτηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Περιοχή Παραδείσου Αμαρουσίου

Παράδεισος (σελ.1)Παράδεισος (σελ.2)Παράδεισος (σελ.3)

 

Περιοχή Πολυδρόσου Αμαρουσίου

Πολύδροσο (σελ.1)Πολύδροσο (σελ.2)Πολύδροσο (σελ.3)Πολύδροσο (σελ.5)Πολύδροσο (σελ.6)Πολύδροσο (σελ.7)Πολύδροσο (σελ.4)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet