Κατατρόπωσε και τον Άρη
Αθλητισμός

Κατατρόπωσε και τον Άρη

Η ομάδα της Νέας Κηφισιάς, κάνοντας εκπληκτική πορεία στην πρώτη της χρονιά στην μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ, πέτυχε την 9η νίκη της, τέταρτη συνεχόμενη μάλιστα, με 81-74 επί του Άρη.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Δημήτρης Τσαλδάρης με 18 πόντους και ένα τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Νίκο Λιακόπουλο, προηγήθηκαν με 32-16 στο πρώτο δεκάλεπτο, εκμεταλλευόμενοι την κάκιστη άμυνα των κιτρινόμαυρων, με το ημίχρονο να τους βρίσκει να προηγούνται στο σκορ με 46-35.

Στην επανάληψη τη σκυτάλη στο σκοράρισμα της Κηφισιάς πήραν οι Κρόκερ και Τσαλδάρης, οι οποίοι συντηρούσαν εύκολα τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (54-39 στο 25’, 60-48 στο 30’), ενώ από την άλλη ο Άρης δεν είχε απαντήσεις.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε την αντεπίθεσή της στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με όπλο την άμυνα, οι φιλοξενούνενοι κατάφεραν στο 34 να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής, με τον Ασημακόπουλο να μειώνει σε 66-62, ενώ είχε την ευκαιρία να μειώσει ακόμα και στο καλάθι, με τον Γκίκα να βγαίνει σε αιφνιδιασμό, ο οποίος όμως κόπηκε εντυπωσιακά με τάπα από τον Κακιούζη.

Το τρίποντο του Βασίλιεβιτς στην επόμενη φάση (69-62 στο 37) ήταν αρκετό για κόψει τη φόρα του Άρη και να εξασφαλίσει τελικά η Νέα Κηφισιά τη νίκη με 81-74.

Δεκάλεπτα: 32-16, 46-35, 60-48, 81-74.

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 10 (2), Λιακόπουλος 10 (2), Κρόκερ 17 (1), Σιούτης, Γκάρετ 5, Γουντς 4, Τσαλδάρης 18 (4), Αντεγκμπόγιε 2, Κακιούζης 8, Μπάρλος 7 (1).

Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 2, Χαντ, Πελεκάνος 10, Γκίκας 2, Τσακαλέρης 7, Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 6, Βεζένκοφ 12, Μούρτος 14 (4), Αθηναίου 12 (1).

Ηλίας Παπαθεοδώρου: «Ονειρευόμαστε και μπορούμε»

«Παίζουμε με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος στα τελευταία παιχνίδια. Ο Άρης προσαρμόζει τις άμυνες του ακόμη και μέσα στο παιχνίδι, είναι πολύ δυνατός. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε καλό ρυθμό, βγάλαμε σουτ με πλεονέκτημα, είχαμε καλές επιλογές, με αποτέλεσμα να ανοίξουμε παιχνίδι και να προηγηθούμε με 16 πόντους διαφορά, που καταφέραμε να διατηρήσουμε μέχρι τέλους. Ο Άρης μάς χάλασε το ρυθμό με τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα, πήγαμε σε καταστάσεις «ένας εναντίον ενός». Στην άμυνά μας ρισκάραμε με τον Μούρτο και μας τιμώρησε. Έβαλε 4 τρίποντα, ενώ έχει 8 σε όλο πρωτάθλημα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στους υπόλοιπους. Κρατήσαμε χαμηλά τους Βεζένκοφ, Πελεκάνο, Αθηναίου, που παίζουν ρόλο στη δημιουργία και στην εκτέλεση.

»Αν διατηρήσουμε ομαδικότητα και πνεύμα, αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει κι ένα καλό τελείωμα. Ο τρόπος που παίζουμε μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε το κάτι παραπάνω. Μ’ αυτή τη νίκη πατάμε καλά στην Α1 και μπορούμε περισσότερο», είπε στη συνέντευξη Τύπου της 16ης αγωνιστικής της Α1 ο 38χρονος προπονητής της Νέας Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet