Τα προβλήματα και οι κατευθύνσεις για το ΕΣΠΑ σε ημερίδα της ΠΕΔΑ
Αυτοδιοίκηση

Τα προβλήματα και οι κατευθύνσεις για το ΕΣΠΑ σε ημερίδα της ΠΕΔΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου στα γραφεία της ΠΕΔ Αττικής η ενημερωτική συνάντηση – ημερίδα σχετικά με την επόμενη Προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 (νέο ΠΕΠ Αττικής και το ΕΣΠΑ). Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση αναφορικά με τους υφιστάμενους πόρους, τις δράσεις που χρηματοδοτούνται και τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν και δόθηκαν κατευθύνσεις για πρακτικά ζητήματα (π.χ. ωρίμανση έργων, απαιτούμενες μελέτες, πλαίσιο χρηματοδότησης, διαδικασίες υποβολής σε επιχειρησιακά προγράμματα κ.λπ.).

Σχετικές εισηγήσεις έγιναν από τους:

  • Θεοδώρα Ζαχαριά, συνεργάτιδα της ΠΕΔΑ.
  • Γιάννη Τσιάμη, πρόεδρο της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ.
  • Παναγιώτη Μαΐστρο, συνεργάτη της ΚΕΔΕ.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, καθώς και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό Πόπη Σταυροπούλου.

Ημερίδα ΠΕΔΑ - πάνελ ομιλητών

Επίσης, τοποθετήθηκαν τόσο αιρετοί της Αττικής όσο και συνεργάτες τους, οι οποίοι κυρίως κατέθεσαν συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στην πορεία για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Ηρακλής Γκότσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ είναι πιο σύνθετες από αυτές που ίσχυαν στο προηγούμενο και σίγουρα οι Δήμοι χρειάζονται κάθε βοήθεια για να μπορέσουν να εντάξουν δράσεις και έργα τους σε αυτό” και πρόσθεσε:

“Στην ΠΕΔΑ προβληματιζόμαστε σχετικά, δηλαδή προσπαθούμε να βρούμε τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσουμε τους Δήμους να ανταποκριθούν σε αυτές τις υποχρεώσεις.

Πολλές φορές εμείς στους Δήμους δεν ξέρουμε ποια πόρτα να χτυπήσουμε και ως ΠΕΔΑ θέλουμε να βοηθήσουμε και τους Δήμους που δεν έχουν σχετικό προσωπικό ή δομές.

Θα συνεργαστούμε με την ΚΕΔΕ, μέσα από τις επιτροπές παρακολούθησης κ.τ.λ., με την ΕΕΤΑΑ και βέβαια και με την Περιφέρεια Αττικής”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet