Ζητούν δυναμική αντίδραση για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας
Ποιότητα Ζωής

Ζητούν δυναμική αντίδραση για τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας

Επιστολή προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη απέστειλε ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης επικεφαλής της παράταξης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ και υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου σχετικά με το ζήτημα του πλειστηριασμού του δημόσιας ιδιοκτησίας Χώρου Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) Νερατζιώτισσας, καλώντας σε δυναμική αντίδραση για την ακύρωση του προαναφερόμενου διαγωνισμού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Μαρούσι 23 – 3 –2014

Προς: Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Δ.Σ. Αμαρουσίου
κ. Επ. Γαρδέλη
κ. Κ. Βλάχο
κ. Αθ. Φωτόπουλο
κ. Ελ. Μαγιάκη
κ. Δ. Κλαπάκη
Σύλλογο Ψαλιδίου

Επιστολή σχετικά με το ζήτημα της πώλησης του Χ ΕΥ Νερατζιώτισσας
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΕΥ Νερατζιώτισσας
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ – Ε.Ε.– ΕΚΤ

Με βάση έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου (24 – 2 – 2014) προς το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνεται η καθόλα αρνητική και επιζήμια για την πόλη του Αμαρουσίου διαδικασία ξεπουλήματος – «αξιοποίησης» που θέλει να επιβάλει το ΤΑΙΠΕΔ στους ελεύθερους χώρους εγκατάστασης υποστήριξης (ΧΕΥ) πλησίον της Αττικής οδού (ΧΕΥ Λεωφόρου Κηφισιάς, ΧΕΥ Σταθμού Νερατζιώτισσας, ΧΕΥ Α.Κ. Κύμης) με στόχο την τσιμεντοποίηση συνολικά 17 και πλέον στρεμμάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, σε μια ήδη υπερκορεσμένη πολεοδομικά περιοχή, ιδιαίτερα επιβαρυμένη από χρήσεις υπερτοπικού χαρακτήρα.

Θεωρώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει καταστροφή για την πόλη μας, πέρα από τις συνέπειες που θα έχει για την απώλεια –ουσιαστικά εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα– σημαντικού κομματιού της δημόσιας ακίνητης περιουσίας καταθέσαμε σχετικό ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου αναφορικά με τις προθέσεις αντίστασής της απέναντι στην απόφαση αυτή της κυβέρνησης, ώστε με συλλογικούς και μαζικούς κινηματικούς όρους να ανατραπούν τέτοιου είδους αποφάσεις.

Το αποτέλεσμα της ερώτησής μας αυτής ήταν η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Αμαρουσίου της 4 – 3 – 2014 σύμφωνα με την οποία: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου τάσσεται ενάντια στη διαδικασία “αξιοποίησης” που θέλει να επιβάλει το ΤΑΙΠΕΔ στους ελεύθερους ΧΕΥ πλησίον της Αττικής Οδού (ΧΕΥ Λεωφόρου Κηφισιάς, ΧΕΥ Σταθμού Νερατζιώτισσας, ΧΕΥ Α.Κ. Κύμης).

Παράλληλα εγκρίνει ομόφωνα: «Την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, προκειμένου να παραμείνουν ελεύθεροι οι αδόμητοι χώροι συνολικά 17 και πλέον στρεμμάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, την αλλαγή των χρήσεων γης σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, καθώς και την προσπάθεια ακύρωσης του πλειστηριασμού των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ ».

Παρά το γεγονός της κινητοποίησης σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου και της παράστασης διαμαρτυρίας που έγινε από αντιπροσωπεία του στο ΤΑΙΠΕΔ και την πρώτη αναβολή της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (που ήταν να γίνει 7 – 3 – 2014), τελικά ο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας εκπλειστηριάστηκε έναντι «πινακίου φακής» (1,8 εκατ. ευρώ) στις 20 – 3 – 2014 παρά την απόφαση του Δ.Σ. Αμαρουσίου και τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Καλούμε τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου, τις δημοτικές παρατάξεις, τους συλλογικούς φορείς και τους κατοίκους – δημότες της πόλης μας σε συντονισμένους μαζικούς αγώνες και κινητοποιήσεις, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, για την ακύρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού και την ανατροπή των αποφάσεων της κυβέρνησης (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και επιβαρύνουν πολεοδομικά – τσιμεντοποιώντας ακόμα περισσότερο – μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή οδηγώντας ευθέως το Μαρούσι σε περιβαλλοντική και οικιστική καταστροφή.

Τώρα είναι η ώρα για να βγει μπροστά, όπως οφείλει να κάνει η δημοτική αρχή Αμαρουσίου και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των κατοίκων – δημοτών της πόλης μας, ώστε να ζούμε σε μια πόλη ανθρώπινη, ενάντια στις επιβουλές και τα συμφέροντα των μεγαλοκεφαλαιούχων – εργολάβων του κατασκευαστικού κεφαλαίου που κατέστρεψαν το Μαρούσι με την ανοχή των δημοτικών αρχών της πόλης και επιχειρούν πάλι, εκμεταλλευόμενοι την «οικονομική κρίση» που αυτοί δημιούργησαν, να θησαυρίσουν εκ νέου με την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας.

Προτείνουμε την άμεση σύσκεψη – συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων (δημοτικής αρχής – δημοτικών παρατάξεων – συλλόγων – φορέων – κατοίκων – δημοτών) ώστε να αναληφθούν από κοινού μαζικές και συλλογικές πρωτοβουλίες για την ανατροπή των συγκεκριμένων αποφάσεων της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Δ. Α. Πολυχρονιάδης, αιρετός & ανακλητός εκπρόσωπος στο Δ.Σ. Αμαρουσίου της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
Υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet