Σε… επαγρύπνηση ο «Κηφισός»
Κοινωνία

Σε… επαγρύπνηση ο «Κηφισός»

Ο Σύλλογος των Αδαμών «Κηφισός» είναι φανερό ότι, χωρίς πομπώδεις εμφανίσεις, καταφέρνει να διατηρεί στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής του, ώστε να επιλύονται.

Πρόσφατα εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής δευτερεύοντος δικτύου αποχετεύσεως με ποσόν της τάξεως 7.180.000 ευρώ. Το επόμενο βήμα είναι η παρακολούθηση δημοπράτησης του έργου από τον Δήμο, τα τεύχη του οποίου έχουν ήδη ετοιμασθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Με την εκτέλεση αυτού του έργου, ολοκληρώνεται μία μεγάλης σημασίας υποδομή σε όλη την Συνοικία και έτσι μία προσπάθεια του Συλλόγου Κηφισός, της Τοπικής Κοινωνίας και του Δήμου γενικότερα, που άρχισε το 2003 για την εκπόνηση από την ΕΥΔΑΠ της μελέτης άγεται σε αίσιο τέλος.

Υπάρχουν θέματα που χρειάζονται παρακολούθηση όπως:

1) Το θέμα της αποτροπής επιβολής Πλευρικών Διοδίων και της υλοποιήσεως του έργου της Ανισόπεδου Διαβάσεως στην Προέκταση της ΙΛΙΣΙΩΝ, έργο για το οποίο υπήρξε δέσμευση του ΥΠΕΧΩΔΕ από το 2004 και περιελήφθη στη σύμβαση Παραχώρησης του Αυτοκινητοδρόμου προς τη ΝΕΑ ΟΔΟ ΑΕ.

2) Στην εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για την ανέγερση του 10ου Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ 1037, πίσω από το αγνοημένο από τον Δήμο πολιτιστικό Κέντρο Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ, η Οικοδομική άδεια του οποίου έχει ήδη εκδοθεί.

3) Στην ολοκλήρωση της αποζημιώσεως που οφείλεται από τον Δήμο για τους Κοινοχρήστους Χώρους της Συνοικίας (Πλατεία, ΟΤ. 560 , Πράσινο, ΟΤ. 473 (όπου και ο Ιερός Ναός), ΚΧ Ο.Τ. 546 έναντι 3ου Λυκείου, με χρηματοδότηση από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου, συνδυαζόμενη με την ευόδωση της από 2ετίας εκδηλωθείσης προσπάθειας του Συλλόγου για κατάργηση των προβλέψεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (άρθρο 33), το οποίο ορίζει ότι το 70% της οφειλομένης αποζημιώσεως θα καταβάλλεται από τους περίοικους μέχρι 250 μέτρα γύρο) από τον Κοινόχρηστο Χώρο.

4) Στην ολοκλήρωση της πλατείας των Αδαμών, ως πάλαι ποτέ «δέσμευση» του νυν Δημάρχου κ. Χιωτάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet