Για “μονομερείς ενέργειες” κατηγορούν τον Δήμο οι κάτοικοι Πολυδρόσου
Ποιότητα Ζωής

Για “μονομερείς ενέργειες” κατηγορούν τον Δήμο οι κάτοικοι Πολυδρόσου

Στην ημερησία διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, ως 10ο θέμα αναγράφεται  η έγκριση ή μη των τροποποιημένων σχεδίων του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων». Στη σχετική εισήγηση της διοίκησης (Εισήγηση για βιοκλιματική αναβάθμιση) αναγράφονται μια σειρά λόγων που οδηγούν στην αναγκαιότητα της ενέργειας αυτής και ζητείται η έγκριση του Δ.Σ.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να δυσαρεστεί τον τοπικό Σύλλογο Κατοίκων Πολυδρόσου και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Βασίλη Καπρινιώτη, οι οποίοι ανέμεναν να έχουν κληθεί από τους αρμοδίους του Δήμου για να συζητήσουν για τις τελικές προτάσεις, όπως αυτές θα διαμορφώνονταν μετά τη σχετική ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Οι προτάσεις των Συλλόγων για το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης).

Στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρει σχετικά:

Το έργο και η εξέλιξή του είναι γνωστό ότι έχει απασχολήσει το Δ.Σ., αλλά και τους τοπικούς φορείς (συλλόγους, σωματεία κ.λπ.) και δημότες, κατοίκους  πολλές φορές το τελευταίο 6μηνο.

Η πιο πρόσφατη ενασχόληση του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Δ. Καρλαύτη ήταν στο περασμένο Δ.Σ. στις 14-07-2015 σε συνεχεία σχετικών  ερωτήσεων  των δημοτικών συμβούλων κ. Μ. Διακολιού και κ. Γ. Κορομπίλη, αλλά και της παρέμβασης του προέδρου του Συλλόγου Πολυδρόσου κ. Β. Καπρινιώτη.  Η δέσμευσή του ήταν ότι θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη το επόμενο χρονικό διάστημα των συλλόγων των περιοχών που επηρεάζει το έργο, υπηρεσιακών παραγόντων και μελετητών για να συζητηθούν οι  προτάσεις τους που έχουν υποβληθεί εγγράφως στη δημοτική αρχή μετά την ευρεία σύσκεψη της 5ης Ιουνίου 2015.

Αντί της υλοποίησης της πιο πάνω δέσμευσης, παρουσιάζεται μια αποσπασματική εισήγηση έγκρισης όσων θεμάτων (αναγκαίων ή όχι) μονομερώς η δημοτική Αρχή έχει επιλέξει, παραπέμποντας ίσως  τα υπόλοιπα στις καλένδες … !!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet