Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Όταν η Δημοκρατία γιορτάζει
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Όταν η Δημοκρατία γιορτάζει

Μήνυμα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας απευθύνει η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Ακολουθεί το μήνυμα:

Όταν η Δημοκρατία γιορτάζει!             

Υπάρχουν στη νεότερη Ελληνική ιστορία ορόσημα που την έχουν σημαδέψει χαρακτηριστικά και αμετάκλητα. Ένα από αυτά είναι και η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας μετά από την επτάχρονη δικτατορία των επίορκων στρατιωτικών της χούντας του ΄67. Δυστυχώς σήμερα αυτή η επέτειος δεν γιορτάζεται όπως παλιά για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε μέσα στη λαίλαπα των αλλεπάλληλων οικονομικών δυσπραγιών που η Ελλάδα μας σηκώνει στους ώμους της. Κι έτσι κινδυνεύουμε να την περάσουμε στα ψιλά των εφημερίδων και γενικότερα της επικαιρότητας.

Όμως το νόημα αυτής της επετείου είναι τεράστιο και πάντα επίκαιρο ιδιαίτερα για τις νέες γενιές που δεν έζησαν τα χρόνια αυτά και δεν στερήθηκαν τα αυτονόητα αγαθά της Δημοκρατίας όπως η δική μας γενιά τότε. Πόσο είναι ανάγκη σήμερα οι νεότεροι να κατανοήσουν απόλυτα πως η Δημοκρατία δεν χαρίζεται σε κανέναν και πως απαιτεί αγώνες και θυσίες πολλές η ύπαρξη και η εδραίωσή της.

Όλοι εμείς οι παλιότεροι που στα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μας στερηθήκαμε ό,τι η Δημοκρατία προσφέρει σε κάθε Έλληνα πολίτη με τόση απλοχεριά και που φαίνονται τόσο  απλά και καθημερινά σήμερα, στεκόμαστε με δέος και σεβασμό σε όλους αυτούς που με τις θυσίες τους και τους αγώνες τους κατάφεραν να στείλουν τη δικτατορία στο χρονοντούλαπο της ιστορίας καθοριστικά και αμετάκλητα και να ξαναβρεί η πατρίδα μας τη θέση που της άξιζε στον χώρο των δημοκρατικών χωρών της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου. Όλα αυτά όμως έγιναν με κόστος μεγάλο και αυταπάρνηση με κορωνίδα τη θυσία του Κυπριακού Ελληνισμού που πλήρωσε και πληρώνει μέχρι σήμερα το τίμημα.

Ας μη ξεχνάμε, αγαπητοί συμπολίτες πως χωρίς αυτή τη θυσία, μαζί βέβαια με όλες τις άλλες που η αντίσταση του δημοκρατικού λαού μας δημιούργησε, η χούντα των ανθελλήνων στρατιωτικών θα παρέμενε για πολλά χρόνια ακόμα. Αυτά γιατί πρέπει να θυμόμαστε ιδιαίτερα σήμερα 41 χρόνια μετά και να τιμούμε τη μέρα αυτή σαν μέρα ευλογημένη για τη ν μας, όσο και αν ο σύγχρονος Γολγοθάς μας την απομακρύνει.

Είναι μέγιστο χρέος για όλους μας να τη θυμόμαστε την 24η Ιουλίου 1974 όταν τότε όλοι οι Έλληνες τη γιόρταζαν με αναμμένες τις αναστάσιμες λαμπάδες! Ας ευχηθούμε ΠΟΤΕ η πατρίδα μας να μην γευθεί τέτοιες στιγμές προσβολής και αφαίμαξης του πιο πολύτιμου αγαθού που έχουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γιατί εμείς που τότε τη χάσαμε εκτιμήσαμε αφάνταστα την αξία της με όσα προβλήματα κι αν δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα. Η Δημοκρατία απαιτεί συνεχή πάλη και ασυνθηκολόγητες θυσίες! Ας είμαστε γρηγορούντες στις επάλξεις!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet